Uintikaunotar kohahdutti - imettää lehden kansikuvassa

Julkaistu:

UINTI
Naisista eniten arvokisamitaleja uinnissa voittanut Ruotsin Therese Alshammar tähtää Rion olympiakisoihin, vaikka hän imettää parhaillaan poikaansa Frediä.
Alshammar poseeraa yhdessä Fredin kanssa ruotsalaisessa Amningsnytt-lehdessä (suom. Imetysuutiset).

Alshammarin päätös imettää lastaan aktiiviuran ollessa yhä kesken ei ole täysin poikkeuksellinen, mutta monet valitsevat silti toisenlaisen tien. Alshammarin mukaan hänelle oli alusta alkaen selvää, että hän imettää omaa lastaan.

- Olin valmis tekemään vähän enemmän töitä, jotta voisin imettää ja sen olen tehnytkin. Olen kärsivällinen, eikä mikään tekemisen arvoinen asia ole koskaan helppoa, sen olen saanut kokea, Alshammar kertoo ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan.

Skövden yliopiston imetykseen erikoistunut tutkija Elisabeth Kylberg arvostaa Alshammarin esimerkkiä. Kylbergin mielestä kokenut huippu-urheilija on erinomainen viestinviejä myös muille äideille.

- Tässä tilanteessa, jossa lastenhoito on niin hankala ja kiistanalainen aihe tällainen esimerkki antaa voimaa. On fantastista, että hän voi olla positiivinen esikuva ja toimia esimerkkinä siitä, että on mahdollista yhdistää äitiys ja huippu-urheilijan ura. Tästä asiasta ei ole aiemmin niin paljon keskusteltu, Kylberg sanoo.

Katso kuva Alshammarista ja hänen lapsestaan Aftonbladetin sivuilta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt