Olympiajoukkueessa kuhisee yhä: lapsellisia kepposia keskellä yötä - Uinti - Ilta-Sanomat

Olympiajoukkueessa kuhisee yhä: lapsellisia kepposia keskellä yötä

Lontoon olympialaisten jälkipyykkiä pestään edelleen kansallisilla tasoilla.

Matt Targett myönsi viestijoukkueen syyllistyneen lapsellisiin kepposiin.­

12.9.2012 10:45

Laineet lyövät vuolaina myös Australiassa, missä uintijoukkueen käytös puhututtaa edelleen.

Uintijoukkueen menestys Lontoossa jäi vaisummaksi kuin vuosikausiin. Keskiviikkona ilmeni, että joukkueen sisällä on esiintynyt häiriökäyttäytymistä ja kurinpidollisia ongelmia, jotka heikensivät joukkueen ilmapiiriä kisoissa.

The Australian -lehden mukaan ongelmia on aiheuttanut etenkin miesten 4x 100 metrin vapaauintiviestijoukkue. Lehtitietojen mukaan kuusimiehinen joukkue on kisojen alla viettänyt erityistä "initiaatiorituaalia", jonka osana urheilijat ovat ottaneet Australian joukkueen kieltämää Stilnox-unilääkettä.

Iltamenojen, joiden tarkoitus on tiettävästi ollut lähentää viestijoukkueen uimareita, aikana ainakin osan uimareista kerrotaan syyllistyneen lapsellisiin kepposiin. Joukueen Manchesterissa pitämällä viimeistelyleirillä uimarit muun muassa tekivät yömyöhään pilasoittoja muille uimareille ja joukkueen valmentajille. Soittelun lisäksi heidän kerrotaan myös koputelleen kepposmielessä muiden ovia.

Viestijoukkue lähti Lontooseen yhtensä mitalisuosikeista, mutta jäi kauas tavoitteestaan. Joukkueessa uinut Matt Targett myönsi keppostelun, mutta kiisti jyrkästi Stilnoxin käytön.

- Keppostelupuhelut kyllä tapahtuivat, mutta emme olleet minkään aineen vaikutuksen alaisia, Targett sanoi The Australianille.

Lehden verkkosivujen mukaan Australian uintiliitto kokoontuu tänään pohtimaan ja tekemään yhteenvetoa Lontoon olympialaisten heikosta menestyksestä. Liiton puheenjohtajan David Urquhartin mukaan kyseenalaisia iltamenoja tutkitaa tarkasti ja uintivalmentaja Leigh Nugentilta on tilattu kattava selonteko asiasta.

Australia saavutti Lontoon uintialtaista vain yhden kultamitalin, kuusi hopeaa ja kolme pronssia.

Lähteet: The Australian, AFP

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?