Jymypaukku altaassa oli vain seitsemän sadasosan päässä - Uinti - Ilta-Sanomat

Jymypaukku altaassa oli vain seitsemän sadasosan päässä

Lontoon olympiauinnit olivat käynnistyä valtavalla yllätyksellä.

Michael Phelps pääsi finaaliin vain 7 sadasosan marginaalilla.­

28.7.2012 14:08

Peräti 14-kertainen olympiavoittaja, kisojen suurimpiin tähtiin kuuluva Michael Phelps selvisi 400 metrin sekauinnin loppukilpailuun vain 0,07 sekunnin marginaalilla.

Phelps passaili lopussa, mikä oli kostautua karvaasti. Viereisellä radalla Phelpsiä seurannut Laszlo Cseh maksoi taktiikastaan kovan hinnan, sillä juuri hän jäi Phelpsistä ne ratkaisevat 0,07 sekuntia ja oli alkuerien yhdeksänneksi nopein.

Unkarilainen on viisinkertainen maailmanmestari ja nelinkertainen olympiamitalisti.

Phelps on uinut pitkän sekamatkan vain joitakin kertoja sitten Pekingin olympiakisojen, joissa hän ui voimassa olevan ME:n 4.03,84. Hän lopetti brutaalin matkan uimisen tuolloin kokonaan ja otti sen ohjelmaansa uudestaan vasta pitkän harkinnan jälkeen.

Phelpsin päähaastaja Ryan Lochte selvisi helposti finaaliin, joka uidaan illalla kello 21.30 Suomen aikaa.

Miesten 400 metrin vapaauinnissa jymypaukkuja sitten nähtiinkin. Hallitseva olympiavoittaja, Etelä-Korean Taehwan Park hylättiin sääntörikkeen takia, ja ME-mies, Saksan Paul Biedermann putosi loppukilpailusta.

Suomalaisille olympia-altaan kyyti oli kylmää. Toisissa olympiakisoissaan kilpailevat Emilia Pikkarainen ja Noora Laukkanen jäivät kauas jatkopaikoista 100 metrin perhosuinnissa ja 400 metrin sekauinnissa, samoin debytantti Matias Koski 400 metrin vapaauinnissa.

Pikkarainen ui Lontoossa vielä 200 metrin seka- ja perhosuinnit ja Koski päämatkansa 1500 metrin vapaauinnin. Laukkasen kisaurakka päättyi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?