Uintimaailman uusi valtias dominoi MM-Dubaissa

Julkaistu:

Brasilialainen Cesar Cielo Filho sinetöi asemansa maailman nopeimpana uimarina sunnuntaina Dubaissa päättyneissä lyhyen radan MM-kilpailuissa.
Cesar Cielo Filho vei päätöspäivänä sadan metrin vapaauinnin maailmanmestaruuden. Aiemmin kisaviikolla hän voitti 50 metrin vapaan.

Samanlaisen tuplan Cielo Filho voitti viime vuonna pitkän radan MM-kilpailuissa Roomassa. Dubain 100 metrillä hän oli puolimatkassa ME-vauhdissa, mutta hiipui loppuosalla.

- Hankalampaa kuin odotin. Luulin olevani nopeampi, mutta kultamitali on aina kultamitali, Cielo Filho sanoi.

Hän ei ole lyhyiden vapaauintien ME-mies, mutta nykysäännöillä nopein. Kumipuvullakin kulki, sillä Cielo Filho voitti Pekingissä 50 metrin olympiakultaa.

- Toivon, että pysyn huipulla Brasilian olympialaisiin 2016. Pitää vaan harjoitella kovempaa ja kovempaa, Cielo Filho kertoi.
 

Yhdysvallat paras


 
Felicity Galvez nappasi Australian ensimmäisen kultamitalin sadan metrin perhosuinnissa.  Ruotsalainen Therese Alshammar otti hopeaa ja nousi kautta aikain menestyneimmäksi naiseksi lyhyen radan MM-tasolla. Alshammarilla on koossa 17 mitalia, joista kymmenen kultaa.

Alshammar ohitti amerikkalaisen Jenny Thompsonin (17 mitalia, 9 kultaa) ja slovakialaisen Martina Moravcova (17/7).

Naisten lyhyeiden vapaauintien valtikka on tukevasti Hollannissa. Ranomi Kromowidjojo voitti 50 metriä ja Hinkelein Schreuder seurasi toisena. Hollanti otti Dubaissa Kromowidjojon johdolla kaksoisvoiton myös naisten sadan metrin vapaauinnissa.

Yleisön mieleen oli erityisesti tunisialaisen Oussama Melloulin mestaruus 1 500 metrin vapaauinnissa.

Amerikkalainen Ryan Lochte lisäsi kokoelmaansa 200 metrin selkäuinnin ja 100 metrin sekauinnin henkilökohtaiset maailmanmestaruudet ja oli mukana voittamassa sekaviestiä. Lochtelle kertyi Dubaissa kuusi kultaa ja yksi hopea. Hän ui kilpailuissa kaksi maailmanennätystä.

Rintauimari Rebecca Soni kahmi Yhdysvalloille kolme kultamitalia. Yhdysvallat oli tapahtuman paras maa. Mitaleita kertyi 25, joista 12 kultaa. Venäjä seurasi toisena kymmenellä mitalilla (4 kultaa) ja Espanja kolmantena. Pohjoismaista mitaleille ylsivät Ruotsi, Tanska ja Norja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt