Aamut eivät kelpaa Pekingin uimareille - Uinti - Ilta-Sanomat

Aamut eivät kelpaa Pekingin uimareille

Kuvituskuva
Julkaistu: 12.12.2006 7:02

Maailman huippu-uimarit ovat nousseet aseisiin Pekingin olympialaisten aamuloppukilpailija vastaan. Aasian kisojen kultamitalisti Vladislav Poljakov varoittaa, että Pekingissä on vaikeata päästä lähellekään maailmanennätyksiä aikataulurukkausten takia.

- Uimarit eivät ole lainkaan tyytyväisiä ratkaisusta. Kaikki tämä on tehty rahan takia, eikä uimareita ole ajateltu lainkaan, 50 metrin rintauinnin Aasian mestaruuskilpailuissa Qatarin Dohassa voittanut Poljakov harmitteli.

- Ennätyksiä on hankala rikkoa, koska aamulla on vaikeata uida kovaa, kazakstanilainen sanoi.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK taipui yhdysvaltalaisen televisioyhtiön NBC:n vaatimuksiin järjestää kaikki Pekingin olympialaisten uintikilpailuiden finaalit ja valtaosan voimistelun finaaleista aamulla. Näin amerikkalaisia kiinnostavien lajien parhaat palat näkyvät Yhdysvalloissa suorina lähetyksinä parhaimpaan televisionkatseluaikaan illalla.

NBC maksoi Sydneyn, Ateenan ja Pekingin kesäkisojen televisio-oikeuksista aikoinaan 3,55 miljardia dollaria eli 2,68 miljardia euroa. Kansainvälinen uimaliitto FINA vaati KOK:ta perumaan päätöksensä sen jälkeen, kun uimarit ja uintivalmentajat nostivat asiasta metelin.

Päätös kuitenkin pysynee voimassa, joten uimareiden on totuteltava uuteen uni- ja harjoittelurytmiin.

Lisää aiheesta