Suomalaiset kaukana kärjestä Rooman MM-altaassa - Uinti - Ilta-Sanomat

Suomalaiset kaukana kärjestä Rooman MM-altaassa

Tuttu kaava jatkui suomalaisuimarien tekemisessä Rooman MM-kilpailujen alkuerissä perjantaina. Kuudennen kilpailupäivän suomalaissaldo oli huono. Jani Rusi jahtasi 50 metrin vapaauinnissa kansallista ennätystä, mutta jäi siitä kauas ja alkuerien jaetulle sijalle 58.

31.7.2009 11:58

Rusi ei yltänyt päämatkallaan edes omaan ennätykseensä.

-Ei jäänyt oikein kerrottavaa, Rusi totesi haastattelualueella.

Silti Rusi puhui minuuttitolkulla. Hän etsi syitä epäonnistumiselleen mm. startista, yliyrittämisestä, liian hyvästä tunteesta, valmistautumisesta, herkistelystä ja viimeistelystä, vaikka verryttelyssä olo oli kuulemma tuntunut kokolailla terävältä.

-Analyysin paikka on, kun päästään koti-Suomeen ja henkilökohtaisen valmentajan luo. Kun virhe löytyy, samaa ei tulla toistamaan, Rusi tuumi.

Laihorinne ui ennätyksiään

Linda Laihorinne ui naisten 50 metrin perhosuinnissa kisojen neljännen henkilökohtaisen ennätyksensä. Se riitti alkuerissä sijaan 47. Paljon tilanteesta kertoo se, että Laihorinne pääsi MM-matkalle viestiuimarina. Hän ei rikkonut vaadittuja aikarajoja henkilökohtaisille matkoille.

-Minulle oli iso juttu, että pääsin tänne. Uskon, että voin vielä kehittyä, 25-vuotias Laihorinne sanoi.

Samalla perhosmatkalla 16-vuotias Emilia Pikkarainen ui pari kymmenystä Laihorinnettä kovempaa ja sijoittui 37:nneksi. Pikkarainen jäi Suomen ennätyksestään yli kolmen kymmenyksen päähän. Ennen MM-kilpailuja Pikkarainen poti vatsatautia.

-Vieläkin olisi vähän voimakkaammalta saanut tuntua, mutta ihan pettynyt en ole. En osaa sanoa vaikuttiko tauti vielä, Pikkarainen mietti.

Voimaharjoittelu vähissä

Pikkarainen on kooltaan pikkuruinen verrattuna valtaosaan kanssakilpailijoistaan.

-Emme ole vielä aloittaneet voimapuolen harjoittelua kunnolla. Kaksi kuivatreeniä (viikossa) lähinnä oman kehon painolla. Kuntopiiriä, pallojumppaa, juoksua, kehonhallintaa ja kaikkea oheisharjoittelua. Paljon on varaa lisätä, ja on kiva tehdä muutakin kuin pelkästään uida altaassa, Pikkarainen kertoi.

Roomassa Pikkarainen kartutti kokemustaan, samoin viime vuonna Pekingin olympialaisissa.

-Tietää mitä arvokilpailuihin pääseminen ja siellä uiminen vaatii. Täytyy muistaa mitä on oppinut, Pikkarainen sanoi.

Rusin, Laihorinteen ja Pikkaraisen MM-uinnit päättyivät torstaihin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?