Äiti poikansa ahdingosta HS:ssa: Unelmien kesätyö kariutui suojelupoliisin vitkasteluun – jäi täysin ilman ansioita - Työelämä - Ilta-Sanomat

Äiti poikansa ahdingosta HS:ssa: Unelmien kesätyö kariutui suojelupoliisin vitkasteluun – jäi täysin ilman ansioita

Julkaistu: 25.7.2018 12:05

Äidin mukaan hänen poikansa kieltäytyi kahdesta muusta tarjotusta työstä ja jäi kokonaan ilman kesäansioita.

Helsingin Sanomat julkaisi keskiviikkona helsinkiläisen Suvi Pasanen mielipidekirjoituksen, jossa hän kertoo poikansa saaneen toukokuun alussa unelmiensa kesätyöpaikan suuresta suomalaisesta teknologiayrityksestä. Pesti oli kiinnostava ja se olisi voitu hyväksyä osaksi pojan opintoihin kuuluvaa pakollista työharjoittelua.

Työnantaja oli ilmoittanut, että Pasasen poika voi aloittaa työnsä heti, kun työn edellyttämä suojeluspoliisilta tilattava turvallisuusselvitys valmistuu.

Poika ei koskaan päässyt aloittamaan työtä, ja kirjoittajan mukaan syynä oli selvityksen saapuminen työnantajalle vasta kesäkuun loppupuolella – 49 arkipäivää selvityspyynnön tekemisen jälkeen.

– Odotteluaikansa alussa poikani kieltäytyi kahdesta muusta tarjotusta työstä. Nyt hän jäi kuin nalli kalliolle ja kokonaan ilman kesäansioita

Supo: Odotettavissa oleva käsittelyaika 25 arkipäivää

Supon kotisivuilla kerrotaan, että turvallisuusselvitysten odotettavissa oleva käsittelyaika on 25 arkipäivää.

Supon nettisivujen mukaan turvallisuusselvitys on ennaltaehkäisevää turvallisuustyötä.

– Selvitysten tavoitteena on estää ennalta se, etteivät valtion turvallisuus, maanpuolustus, Suomen kansainväliset suhteet tai yleinen turvallisuus vaarantuisi. Turvallisuusselvitysten tekemisestä säädetään turvallisuusselvityslaissa, kotisivuilla kerrotaan.

Suojelupoliisi tekee suppeita, perusmuotoisia ja laajoja henkilöturvallisuusselvityksiä sekä yritysturvallisuusselvityksiä.

Supon mukaan suppea turvallisuusselvitys voidaan laatia esimerkiksi henkilöstä, joka työtehtävissään pääsee turvallisuuden kannalta merkittävään tilaan, käsittelee ydin- tai räjähdysaineita tai siirtää merkittäviä omaisuuseriä.

Onko sinulla vastaavanlaisia kokemuksia siitä, kuinka unelmien työpaikka on mennyt ohi itsestäsi riippumattomasta ulkoisesta syystä? Ota yhteyttä osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi. Käsittelemme yhteydenotot luottamuksellisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?