Työelämä

Auttaisiko tämä tumppaamaan? Japanilais­firma antoi savuttomille työntekijöille 6 päivää ylimääräistä lomaa

Julkaistu:

Japani
Toimitusjohtajan mukaan neljä työntekijää on lopettanut tupakoinnin kannustimen avulla.
Japanissa toimiva markkinointialan yritys Piala Inc lupasi syyskuussa savuttomille työntekijöilleen ylimääräistä vapaa-aikaa. He olivat valittaneet yrityksen johdolle tekevänsä enemmän töitä kuin tupakoivat kollegansa, kertoi yrityksen tiedottaja Hirotaka Matsushima brittilehti Telegraphille.

Asia otettiin vakavasti Tokiossa toimivassa firmassa, jonka toimitilat sijaitsevat 29. kerroksessa. Tämä tarkoittaa henkilökunnan mukaan sitä, että jokainen tupakkatauko voi venähtää jopa 15 minuutin mittaiseksi, kun tupakoidakseen täytyy mennä katutasolle.

Valitusten jälkeen toimitusjohtaja Takao Asuka päättikin palkita savuttomat työntekijänsä ylimääräisillä kuuden päivän palkallisilla lomilla toisten tupakkataukojen kompensoimiseksi. Toimitusjohtajan mukaan neljä työntekijää on lopettanut tupakoinnin kannustimen avulla.

– Toivon, että voin kannustaa työntekijöitä lopettamaan tupakoinnin kannustimien avulla rangaistusten ja pakottamisen sijaan, Asuka perusteli Telegraphille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toinen brittilehti Independent kertoo, että Japanissa on lähiaikoina pyritty vähentämään tupakointia. Esimerkiksi heinäkuussa Tokion kuvernööri pyrki ajamaan läpi suunnitelmaa, joka kieltäisi tupakoinnin julkisilla paikoilla ennen vuoden 2020 kesäolympialaisia.

Kuvernöörin esitys ei kuitenkaan välttämättä mene läpi, sillä se on herättänyt vastarintaa poliitikoissa, ravintolamaailmassa ja tupakkajätti Japan Tobaccossa. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan 21,7 prosenttia japanilaisista aikuisista tupakoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt