12-vuotias Joona keräsi koko kesän pulloja ja säästi rahat – ensi viikolla unelma toteutuu - Työelämä - Ilta-Sanomat

12-vuotias Joona keräsi koko kesän pulloja ja säästi rahat – ensi viikolla unelma toteutuu

Joona Ritakorpi sai kokoon pulloja keräämällä vähän yli 2000 euroa. Säästöillä poika pääsee toteuttamaan unelmamatkansa.

Joonan unelma matkasta Disney Worldiin toteutuu kovan työn ansiosta.­

29.9.2017 7:05

Kesäkuusta lähtien tavoitteensa eteen ahkeroineen Joona Ritakorven, 12, unelma on toteutumassa hyvin pian. Ensi viikon torstaina Joona matkustaa äitinsä ja isoveljensä kanssa Floridan Disney Worldiin. Joona alkoi säästää matkaa varten pulloja keräämällä kesäkuussa ja sai kesän aikana kokoon vähän yli 2 000 euroa. Ilta-Sanomat uutisoi nuoren projektista kesäkuussa.

Säästämillään rahoilla poika maksaa itse omat lentonsa, majoituksensa ja pääsylippunsa neljäksi päiväksi unelmiensa huvipuistoon.

– Hän teki koko kesän aika ahkerasti ja reippaasti töitä. Se oli tosi iso urakka. Välillä hän kävi keräämässä pulloja seitsemänä päivänä viikossa, äiti Minna Vesanto kertoo Ilta-Sanomille.

Alun perin 12-vuotias tähtäsi Kalifornian Disneylandiin, mutta huvipuistojen tarkemman tutkimuksen jälkeen kohde vaihtui Floridaan, missä Disneyn huvipuisto on isompi, äiti kertoo. Perhe varasi matkan vasta alkuviikosta, sillä he halusivat varmistua siitä, että matkanteko hurrikaanien runtelemalle alueelle on turvallista, ja että huvipuisto on ylipäätään auki.

– Joona halusi ehdottomasti, että lennot ostetaan Finnairilta, koska hän haluaa tukea kotimaisuutta. Niinpä lennämme Finskillä Miamiin. Sieltä vuokraamme auton ja ajamme Orlandoon, Vesanto kertoo matkasuunnitelmasta.

12-vuotiaan projekti herätti myös kritiikkiä

Kaikki eivät ole katsoneet hyvällä yritteliään vantaalaispojan pullojenkeräysprojektia ja ulkopuoliset ovat ilmiantaneet hänen toimensa verottajalle. Kritiikkiä on tullut siitä huolimatta, että Joona on ottanut tunnollisesti kaikki pullonpalautuskuitit talteen ja aikoo tehdä veroilmoituksen vuoden lopussa.

– Hän aikoo veroilmoituksen tehdä, vaikkei summa varmasti tule lähellekään sitä rajaa, että tuloista pitäisi veroja maksaa. Joona otti sellaisen asenteen, että tekee veroilmoituksen joka tapauksessa, jotta samalla oppii, miten se tehdään.

Vesanto on kiitollinen siitä, että vastareaktion vastapainoksi niin monet ovat asettuneet Joonan tueksi tämän matkalla kohti unelmaansa.

– On ollut tosi kiva huomata, että Joonan kokeman hyökkäyksen vuoksi hyvät tyypit ovat aktivoituneet ja Joona on saanut valtavan määrän kannustusta ja kehuja.

Leipomoyrittäjänä toimiva äiti kehuu vuolaasti poikaansa.

– Olen suunnattoman ylpeä hänen sinnikkyydestään ja huikeasta asenteestaan. Hän on tietyllä tavalla jalat maassa ja tolkullinen nuori mies, mutta hän ei hätkähdä isoakaan tavoitetta. Hänellä on rohkeutta tarttua toimeen, vaikka tavoite olisi kaukana. Hän on niin sinnikäs ja sitkeä, että sanoi tuossa kesällä, että jokainen pullo on yksi askel lähemmäksi Disney Worldia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?