Työntekijöitä jatkuvasti etsivä yrittäjä ihmettelee: Osa hakee vain leiman, että pääsee takaisin kortistoon

Työttömyys ja ja avoimien työpaikkojen määrä kasvavat yhtä aikaa. Työpaikkoja löytyisi myynnin puolelta, mutta tekijöitä ei ole.

19.10.2016 19:56

Helsingin Sanomien haastattelussa Urheilun Unelma-Arpa Oy:n toimitusjohtaja Peter Böckelman kertoo, että työntekijöiden vaihtuvuus myyntialalla on kovaa.

Pahimmillaan tämä on Böckelmanin mukaan tarkoittanut sitä, että työntekijä on vain käynyt hakemassa leiman päästäkseen takaisin kortistoon.

– Ilkeätähän se on sanoa näin sillä samalla tällainen tapaus leimaa sitä työnantajaakin. Näitäkin on kyllä tapahtunut, Böckelman kertoo Ilta-Sanomille.

TÄLLÄ hetkellä yrityksellä on reilut 50 myyjää, mutta töitä riittäisi useammallekin. Vaihtuvuus on kovaa, mutta useimmat yrityksen työsuhteista ovat yli vuoden mittaisia. HS:n selvityksen mukaan puhelinmyynnin parissa olisi tällä hetkellä jopa 12 000 vapaata työpaikkaa.

– Kyllä näin on, että myynnin parissa töitä kyllä riittäisi, hän toteaa.

Hänen mukaansa ongelma tänä päivänä tuntuu koskevan muitakin aloja, kuin vain puhelinmyyntiä. Ihmisiä on entistä vaikeampi aktivoida työnhakuun ja tekoon. Puhelinmyyjälle olisi tarjolla reilu 8,5 euron tuntipalkka, joka bonusten jälkeen nousisi keskimäärin reiluun 10 euroon.

– Eihän niillä työttömyystuillakaan kukaan rikastu, mutta pitäisi mielestäni olla enemmän keinoja motivoida ja aktivoida ihmisiä hakeman työpaikkoja. Tällä hetkellä työhakemuksia tulee liian vähän, hän pohtii.

 Eihän niillä työttömyystuillakaan kukaan rikastu, mutta pitäisi mielestäni olla enemmän keinoja motivoida ja aktivoida ihmisiä hakeman työpaikkoja.

VAIKKA työpaikkoja on auki runsaasti, ei hakijoita Böckelmanin mukaan tule riittävästi. Hän ymmärtää, ettei ala ole kaikille sopiva, mutta kokeilemalla kuka tahansa voisi siihen oppia.

– Meillä järjestetään kuitenkin koulutukset ja opastukset talon puolesta. Jos henkilöllä on motivaatiota ja halua niin kenellä tahansa on kaikki edellytykset onnistua tässäkin työssä oikein hyvin, Böckelman sanoo.

Böckelmanin mielestä viranomaistahojen tulisi lisätä informaatiota sekä tarjota työttömille enemmän mahdollisuuksia avoimien työpaikkojen muodossa. Tämä tarkoittaisi esimerkiksi työvoimatoimiston osalta isompaa panostusta tiedonjaossa ja tutustumispäivissä.

VARSINKIN vasta työttömäksi jääneellä tai nuorella henkilöllä halua ja motivaatio tehdä töitä on kuitenkin usein vielä tallella. Tällöin olisi Böckelmanin mukaan erityisen tärkeää saada tietoa ja oikea kuva mahdollisuuksista.

– Pidempiaikaisilla työttömillä se haluttomuus ja motivaatio työntekoon ovat usein laskeneet jo sitten paljon alemmas. Mielestäni näitä pitkäaikaistyöttömien porkkanoita tulisi vähentää, hän linjaa.

TÄRKEIMPÄNÄ keinona työllisyyden edistämiseksi Böckleman näkee vasta vähän aikaa työttöminä olleiden aktivoimisen. Samoin myös heti töihin päästessä ensimmäisen puolen vuoden aikana olisi erittäin tärkeää käydä läpi kaikki asiat, ettei yllätyksiä enää tulisi.

– Uskon, että ihmiset tulisivat mieluusti töihin, jos heille tarjottaisiin mahdollisuus kokeilla työtä ensin. Myös oppisopimuksella työskentelevistä henkilöistä on meillä erittäin hyviä kokemuksia, hän lopettaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?