CGI:llä isot yt:t – 240 voi saada potkut - Työelämä - Ilta-Sanomat

CGI:llä isot yt:t – 240 voi saada potkut

ICT-palveluyhtiö CGI Suomi kertoo aloittavansa yt-neuvottelut. Vähennystarve on enintään 240 työntekijää.

17.8.2016 12:14 | Päivitetty 17.8.2016 11:53

IT-palveluja tarjoava CGI työllistää Suomessa tällä hetkellä noin 3 200 työntekijää, joten arvio vähennystarpeesta on noin 7–8 prosenttia.

Yhtiön tiedotteen mukaan yt-neuvottelujen aloittamisen taustalla ovat jatkuvasti kiristyvä kilpailu, digitalisaation luoma rakennemuutos, asiakkaiden muuttuneet odotukset ja IT-palvelumarkkinoiden vaatimaton kasvu Suomessa.

– Meidän ja muiden IT-toimijoiden viime vuosien sopeutustoimet osoittavat konkreettisesti sen, millaisessa muutoksessa koko toimialamme elää. Asiakkaat odottavat IT-toimittajilta uudenlaisia palveluja yhä kustannustehokkaammin tuotettuna, mikä edellyttää jatkuvia investointeja toiminnan, palvelujen, osaamisen ja laadun kehittämiseen. Palvelumallimme perustuu jatkossakin vahvaan läsnäoloon Suomessa, mutta kyky tehdä kannattavaa liiketoimintaa myös tulevaisuudessa edellyttää sitä, että nopeutamme toimintamme sopeuttamista muuttuneisiin markkinoihin ja asiakkaiden odotuksiin, CGI Suomen toimitusjohtaja Tapio Volanen sanoo tiedotteessa.

CGI kertoo, että se on jo vähentänyt ostoja alihankkijoilta ja aloittanut koko maayhtiötä koskevan säästöohjelman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?