Lue Microsoft-pomon kirje työntekijöille sanasta sanaan - Työelämä - Ilta-Sanomat

Lue Microsoft-pomon kirje työntekijöille sanasta sanaan

Terry Myersonin kirje Microsoftin työntekijöille keskittyy enemmän yhtiön saavutusten ylistämiseen kuin irtisanomisiin.

Terry Myerson puhui Microsoftin Build-kehittäjätapahtumassa maaliskuussa San Franciscossa. ­

25.5.2016 14:48

Microsoft kertoi tänään merkittävistä leikkauksista puhelinliiketoiminnassaan. Ilmoituksen yhteydessä Windows- ja laiteliiketoiminnasta vastaava Terry Myerson kirjoitti muistion yhtiön työntekijöille.

Muistio on kirjoitettu englanniksi ja The Verge on julkaissut sen sellaisenaan. Alla on luettavissa Digitodayn suomennos:

"Tiimille,

Viime viikolla kerroimme peruspuhelimiemme myynnistä. Tänään haluan kertoa, että otamme yhden askeleen lisää älypuhelintoimintojemme virtaviivaistamisessa. Uskomme tämän vaikuttavan maailmanlaajuisesti 1850 työpaikkaan, joista 1350 on Suomessa. Nämä muutokset ovat uskomattoman vaikeita, sillä ne vaikuttavat hyviin ihmisiin, jotka ovat antaneet Microsoftille paljon. Puhun nyt Satya Nadellan ja koko ylimmän johdon puolesta sanoessani, että olemme sitoutuneita auttamaan jokaista muutoksen kohteeksi joutuvaa ihmistä tuellamme, resursseillamme ja arvostuksellamme.

Laittakaamme asiat mittasuhteisiin; Windows 10 ylitti juuri 300 miljoonan aktiivisen laitteen rajapyykin, Surface- ja Xbox-asiakkaidemme tyytyväisyys on huippuluokkaa ja HoloLensistä innostuneet kehittävät parhaillaan uskomattomia uusia kokemuksia. Kuitenkin menestyksemme puhelimissa on rajoittunut yrityksiin, jotka arvostavat omistautumistamme turvallisuuteen, hallittavuuteen ja Continuumiin. Sama pätee kuluttaja-asiakkaisiin. Siksi meidän pitää keskittää paremmin toimiamme puhelimien suhteen.

Windows-strategiamme pysyy muuttumattomana:

1. Universaalisovellukset. Olemme rakentaneet upean alustan, joka kehittyy jatkossakin. Saavutamme yhä uusia laitteita ja sovelluskehittäjille tarjoamamme mahdollisuudet ovat meille kaikkein tärkein asia.

2. Pidämme aina huolta asiakkaistamme, eivätkä Windows-puhelimet ole poikkeus. Jatkamme nykyisten Lumioiden ja kumppaniemme valmistamien puhelimien tukemista ja kehitämme upeita uusia laitteita.

3. Jatkamme herkeämättä innovointia kaikilla Windows-laitteilla ja palveluissamme luodaksemme uusia ja upeita kokemuksia. Paras jälki asiakkaillemme syntyy laitteiden, käyttöjärjestelmän ja palveluiden yhdistelmästä.

Samaan aikaan toimimme käytännön lähtökohdista käsin: kehitämme muille mobiilialustoille tuottavuustyökaluja, hallintapalveluja sekä kehitystyökaluja. Haluamme kaikkien voivan kokea mitä kaikkea Microsoftilla on tarjottavana – riippumatta siitä, mikä puhelin kullakin on käytössään.

Sanottuani kaiken tämän... käytin yllä ilmaisua "keskittää paremmin". Tämä kertoo juurikin sen, mitä olemme tekemässä (skaalaamme toimintaamme pienemmäksi, mutta emme ole poissa pelistä!) En pidä tästä ilmauksesta, sillä siitä ei näy tämän päätöksen tunnelataus. Katsellessani koko mobiilihistoriaamme näen hienot ideamme ja kovan työmme, mutta ne eivät ole aina saaneet riittävää tukea yhtiön sisällä. Samaan aikaan Ars Technica julkaisi pitkän artikkelin, jossa kerrottiin hakkeestamme luoda yksi ainoa alusta sovelluskehittäjille. Juttu kertoo kohtaamistamme haasteista ja sinnikkyydestä, jolla hoidimme homman. Tässä ovat artikkelin loppusanat:

"Niin pitkään kuin se on yhtiöltä vienytkin, Microsoft on saavuttanut jotain mitä kilpailijat eivät... Sen saavuttaminen kesti kaksi vuosikymmentä, mutta Microsoft jotenkin pääsi sinne ensimmäisenä".

Minulle tämä on esimerkki siitä, mihin keskittymisellä voi päästä. Nyt rakennamme tälle pohjalle kehittäessämme uusia uskomattomia tuotteita.

Terry."

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?