Nokia pistää 1 032 pihalle Suomessa

Julkaistu:

Nokia on saanut huhtikuussa aloittamansa yt-neuvottelut päätökseen.
Nokia vähentää Suomesta 1 032 työntekijää, kun yt-neuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi Suomessa ilmoitettiin 1 300 työpaikkaa.

Vähennyksistä noin puolet kohdistuu Espooseen, neljäsosa Ouluun ja noin neljäsosa Tampereelle. Suurin osa vähennyksistä toteutuu kesän aikana, pienempi osa vuoden loppuun mennessä.

Nokian viestinnästä kerrotaan Taloussanomille, että Suomeen jää vähennysten jälkeen vajaa 6 000 työntekijää. Vähennysten kohteena olivat kaikki liiketoimintaryhmät ja tukitoiminnot lukuun ottamatta Nokia Technologiesia, joka vastaa yhtiön patenttilisenssoinnista.

Myytyään puhelintoimintansa Nokia osti ranskalais-yhdysvaltalaisen verkkovalmistajan Alcatel-Lucentin. Vähennykset liittyvät maailmanlaajuiseen 900 miljoonan euron säästöohjelmaan, jolla haetaan synergiaetuja Alcatel-Lucent-kauppaan liittyen. Säästöjen pitäisi toteutua vuoden 2018 aikana.´

Vähennysohjelman alettua uutistoimisto Bloomberg kertoi, että yhtiö vähentää maailmanlaajuisesti 14 prosenttia työvoimastaan eli noin 10 000–15 000 työntekijää. Nokian viestinnästä Bloombergin uutista kuvailtiin spekulaatioksi ja todettiin, että tarkkaa päälukua ei ole ulos kerrottavaksi. Yhtiön mukaan henkilöstön vähennykset on käynnistetty kaikkiaan 30 maassa.

– Suomi on nyt ja jatkossakin yksi Nokian keskeisimmistä maista ja Suomessa on Nokian pääkonttori. Meidän on kuitenkin virtaviivaistettava toimintojamme varmistaaksemme, että vastaamme nopeasti muuttuvien markkinoiden tarpeisiin ja kykenemme investoimaan tulevaisuutta muokkaaviin teknologioihin, Nokian Suomen maajohtaja Tommi Uitto sanoi tiedotteessa yt-neuvottelujen alkaessa.

Kommentit

    Näytä lisää