Samsungin JK Shin syrjään mobiiliyksikön johdosta - Työelämä - Ilta-Sanomat

Tizen-mies nousi Samsungin älypuhelinjohtajaksi

JK Shin ja Galaxy S6

Julkaistu: 1.12.2015 10:45, Päivitetty 1.12.2015 10:29

Lähes tasan vuosi sitten huhuttiin lähtöpassien uhkaavan Samsungin mobiiliyksikön johtajaa JK Shiniä. Nyt hänen tilalleen on nimitetty Dongjin Koh.

Samsungin mobiiliyksikkö on ollut vaikeuksissa jo kohta pari vuotta. Sen odotetaan tekevän kaksi kolmannesta suuryrityksen tuloksesta, mutta  Galaxy S5 heikon myyntimenestyksen jälkeen se ei ole siihen pystynyt. Vuosi sitten huhuttiin JK Shinin aseman horjuvan, mutta hän pysyi ohjaksissa tilanteessa, jossa yhtiön korkeimmassa johdossa tapahtui muutoksia.

Ilmeisesti hyvää katetta tekevä lippulaivasarja ei vieläkään tuota tarpeeksi vaikka Galaxy S6 Edge sai kiittävät arviot tekniikastaan ja muotoilustaan, Cnet kirjoitti.

Konservatiivisessa yrityskulttuurissa muutokset ovat kuitenkin hitaita ja JK Shin jatkaa edelleen yhtenä yrityksen kolmipäisestä toimitusjohtajakatraasta.

Yhtiön vuosittaisessa nimityskierroksessa Dongjin Koh’n vastuulle annettiin älypuhelinyksikön päivittäinen johtaminen. Wall Street Journalin mukaan D.J. Koh on ollut Shinin luutnantti ja hän on vastannut yhtiön oman matkapuhelinkäyttöjärjestelmän Tizenin ja mobiilimaksujärjestelmän Samsung Payn kehittämisestä.

Lisää aiheesta