Alcatel-Lucent vahvisti Weldonin siirtyvän Nokian CTO:ksi - Työelämä - Ilta-Sanomat

Arvoitus ratkesi: Hän on Nokian uusi teknologiajohtaja

Arkistokuva.

Julkaistu: 16.11.2015 10:38, Päivitetty 16.11.2015 10:38

Nokia julkisti viime kuussa Alcatel-Lucent-kaupan jälkeisen yrityksen johtokaartin. Teknologiajohtajasta ei silloin puhuttu mitään. Uudeksi teknologiajohtajaksi nousee Alcatel-Lucentin teknologiajohtaja Marcus Weldon.

Alcatel-Lucent vahvisti Total Telecomille perjantaina, että Marcus Weldon pitää myös nykyisen työnsä, jossa hänen tittelinsä on president, Bell Labs.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Light Readingin mukaan on epäselvää, kuinka Weldonin rooli istuu yhteen Nokian aikaisemmin julkistaman pääinnovaatiojohtajan Marc Rouannen tehtävien kanssa. Rouannen tehtävänkuvassa puhutaan siitä, että hänen on määrä Bell Labsin ja Future Worksin avulla muokata Nokian visiota läpi liiketoimintaryhmien.

Nokia vahvisti Weldonin nimityksen perjantaina. FierceWirelessin mukaan Weldon raportoi Rouannelle.

Myös Nokia Networksin tämänhetkisen teknologiajohtajan Hossein Moiin’in tuleva asema on vielä kysymysmerkki. Light Reading arvelee, että hän jatkaa yhtenä teknologiajohtajista.

Nokia tiedotti perjantaina, että Nokia Networksin Euroopan johtaja (vice president) Markus Borchert jatkaa Euroopan johdossa myös yrityskaupan jälkeisessä yhtiössä. Kauppa on määrä saattaa loppuun ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.