Tim Cookin suojelu maksaa Applelle 700 000 dollaria vuodessa

Julkaistu: , Päivitetty:

Apple maksaa toimitusjohtajansa Tim Cookin suojelusta 700 000 dollaria vuodessa.


Applen tilinpäätöstiedoista löytyvä pieni maininta siitä, että toimitusjohtaja Tim Cookin turvatoimiin käytetään vuodessa 700 000 dollaria, on nostanut melkoisen kalabaliikin Applelandiassa.

Patently Apple kaivoi arvopaperimarkkinakomissiolle SEC:n toimitetusta raportista esiin maininnan, jonka mukaan Cookin suojeluun oli käytetty 699 133 dollaria.

Applen raportti, jota The Guardian siteerasi, selitti Cookin suojeluun käytettyä rahasummaa sanomalla, ettei yhtiö yleensä anna johtajille sellaisia etuja, joita ei tarjottaisi muillekin työntekijöille. Applen mielestä kyse ei ole Cookille maksetusta edusta vaan yhtiön edusta, sillä toimitusjohtajan henkilökohtainen turvallisuus on äärimmäisen tärkeä yhtiölle ja sen osakkeenomistajille.

Asiasta kirjoittanut Gizmodo vertasi Cookin turvan kustannuksia muiden suuryritysten vastaaviin kustannuksiin. Se viittasi Forbesin keräämiin tietoihin, joiden mukaan esimerkiksi Amazon käytti viime vuonna toimitusjohtajansa Jezz Bezosin suojeluun 1,6 miljoonaa dollaria. Oraclen nyt jo entisen toimitusjohtajan Larry Ellisonin suojelu maksoi 1,6 miljoona ja Disneyn toimitusjohtajan Bob Igerin 580 000 dollaria.

Kommentit

    Näytä lisää