Apple ei päässyt sopuun aivokaappauksesta

Julkaistu: , Päivitetty:

Apple on jättänyt tuomioistuimelle hakemuksen akkuvalmistaja A123 Systemsin nostaman kanteen hylkäämiseksi. Ilmeisesti sopimusneuvottelut eivät onnistuneet.
Viikko sitten Apple haki tuomioistuimelta jatkoaikaa neuvotellakseen A123:n insinöörien väitetystä rekrytointikaappauksesta.

A123 on nostanut liittovaltion Massachusettsin piirin tuomioistuimessa kanteen Applea vastaan. Siinä se väittää Applen syyllistyneen työntekijöidensä aggressiiviseen rekrytointiin ja vahingoittaneen A123:n kehitysohjelmia. Kanteessa syytetään myös viittä Applelle siirtynyttä asiantuntijaa työsopimuksen kilpailurajoituksen rikkomisesta.

Applen jättämän hakemuksen mukaan kanteessa ei osoiteta, että työntekijät olisivat vieneet mukanaan mitään materiaalia, joka auttaisi Applea kilpailemaan A123:n kanssa.

Apple myös sanoo, että kanne pitäisi hylätä myös sillä perusteella, ettei osavaltion laki kiellä työntekijöiden “kaappaamista”, Cnet kirjoitti.

Uutistoimisto Bloomberg raportoi viime kuussa, että Apple pyrkii saamaan oman auton tuotantoon niin aikaisin kuin 2020. Sillä on kasvava kehittäjäryhmä, jossa on jo 200 henkeä ja joka sisältää muun muassa akku- ja robotiikka-alan asiantuntijoita.

Kommentit

    Näytä lisää