Apple ja Google ottivat vartijoita palkkalistoille - Työelämä - Ilta-Sanomat

Apple maksaa palkankorotukset – Piilaakson palvelusektorin asema paranee

Apple maksaa työntekijöidensä työmatkakuljettajille 25 prosentin korotuksen tuntipalkkoihin, San Jose Mercury News uutisoi.

Palvelualan työntekijöiden mielenosoituksessa nostettiin esiin Applen toimitusjohtajan Tim Cookin saama korvaus.­

10.3.2015 10:11 | Päivitetty 10.3.2015 10:11

150 bussinkuljettajaa, jotka työskentelevät Compass Transportation ja Royal Coach Tours -yrityksille, saa keskimäärin 25 prosentin korotuksen tuntipalkkoihinsa. Suurimmat korotukset tulevat kuljettajille, joiden työaika kattaa aamu- ja iltavuorojen välille jäävän palkattoman odotuksen.

Yli 5 000 applelaista käyttää yrityksen järjestämää työpaikkakuljetusta San Franciscon Lahden alueella.

Compassin palkkasopimus tarvitsee vielä Teamsters-ammattijärjestön hyväksynnän, joka on tulossa. Royal Coachin johtaja kehui palkankorotusta, joka tekee Applen kuljettajista alueen parhaiten palkattuja, sanoen sen auttavan kuljetusyritystä rekrytoimaan uutta työvoimaa ja pitämään kiinni entisistä.

Viime viikolla Apple ilmoitti ottavansa yhtiön palkkalistoille monia alihankkijoiden palveluksessa toimineita vartijoita. He saavat samat edut kuin Applen muutkin työntekijät. Google teki vastaavan päätöksen hieman aikaisemmin, San Jose Mercury News uutisoi.

Teamstersin osasto 853:n johtaja Rome Aloise sanoi uskovansa, että palkankorotukset ovat reaktio ammattijärjestön kasvuun Piilaaksossa. Hän sanoi olevansa edelleen kiinnostunut kaikkien Applen kuljettajien järjestämisestä ja huomautti, että Facebookin kanssa neuvotellussa sopimuksessa kuljettajat saivat sairausvakuutuksen ja palkalliset lomat ja sairauslomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?