Vodafone perustelee äitiyslomaa KPMG:n lupaamilla säästöillä - Työelämä - Ilta-Sanomat

Vodafone takaa äitiysloman ympäri maailman

Maailman suurimpiin kuuluva matkapuhelin- ja teleoperaattori Vodafone takaa 16 viikon äitiysloman työntekijöilleen kaikkialla maailmassa.

9.3.2015 9:35 | Päivitetty 9.3.2015 9:35

444 miljoonan mobiililiittymän Vodafonen tänä vuonna voimaan tuleva globaali äitiyslomapolitiikka on erittäin harvinainen suurissa organisaatioissa tai kansainvälisissä yrityksissä YK:ta lukuun ottamatta.

Perjantaisen ilmoituksen mukaan Vodafonen äitiyslomatakuu koskee kaikkia sen 30 alueellista organisaatiota. Jos tytäryrityksissä on nyt ilmoitettua paremmat äitiyslomaetuudet, ne jäävät voimaan.

16 viikon äitiysloma koskee vuosittain yli tuhatta naista maissa, joissa ei ole äitiyslomaa tukevaa lainsäädäntöä. Täyden palkan loman lisäksi Vodafone lupaa 30 tunnin työviikkoja täydellä palkalla työhön paluun jälkeisen kuuden kuukauden ajaksi.

Vodafone julkisti äitiyslomapolitiikan kanssa KPMG:n tekemän analyysin, jonka mukaan globaalit yritykset säästäisivät 19 miljardia dollaria vuodessa, jos ne pystyisivät pitämään kiinni osaavista työntekijöistä äitiysloman jälkeen. Säästöt syntyvät rekrytointi- ja koulutuskustannuksista. Lisäksi yritykset hyötyvät äitiyslomalta työhön palaavien työntekijöiden tietämyksestä ja kokemuksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?