PwC: Puettava teknologia yhtä yleistä kuin tabletit 2012 - Työelämä - Ilta-Sanomat

Älykello kelpaa – jos työnantaja maksaa sen

Puettavaa teknologiaa alkaa olla tarjolla monesta tuutista, mutta kuluttajamarkkinoilla se on vielä erikoisuus, sanoo PwC:n selvitys.

Runsas kolmannes amerikkalaisista ei halua käyttää puettavaa teknologiaa, selviää PwC:n tiedustelusta.

22.10.2014 7:00 | Päivitetty 22.10.2014 8:19

Tuhanteen vastaajaan perustuvan tiedustelun mukaan puettavan teknologian kuuma linja löytyy nimenomaan terveyteen liittyvistä sovelluksista, jotka saavat tukea omalta lääkäriltä ja mahdollisesti hyvityksiä vakuutusyhtiöiltä.

Vastaajat eivät olleet kovin innokkaita jakamaan terveystietojaan läheistensä kanssa ja yksityisyyden menettäminen oli heille suuri huolenaihe, kirjoitti SFGate.

Yhdysvaltain väestöä edustavan otoksen mukaan vastaajat uskovat puettavan teknologian tulevaisuuteen, mutta eivät ole kovin innostuneita nykyisistä laitteista.

The Wearable Future -raportin mukaan 21 prosenttia on hankkinut jonkinlaisen puettavaa teknologiaa käyttävän laitteen. Vuonna 2012 vastaava osuus kuluttajista omisti taulutietokoneen.

Mutta kaksi prosenttia ostajista ei enää käytä sitä, kaksi prosenttia käyttää muutaman kerran kuukaudessa, seitsemän prosenttia muutaman kerran viikossa ja 10 prosenttia joka päivä.

Kuluttajat ovat kuitenkin tietoisia puettavasta teknologiasta: lähes 80 prosenttia sanoi tietävästä ainakin yhden myynnissä olevan laitteen.

Raha näyttää olevan tärkeä tekijä puettavan teknologia yleistymisessä. 46 prosentin mielestä työnantajan pitäisi kustantaa laite.

72 prosenttia ilmoitti käyttävänsä älykelloa, jos työnantaja kustantaa heille sellaisen. Vain 42 prosenttia olisi halukas käyttämään sellaista, jos siitä pitäisi maksaa sata dollaria. Vastaavat luvut kuntoilurannekkeelle olivat 63 ja 38 prosenttia ja älylaseille 51 ja 27 prosenttia.

Suosituimmat sovellukset olivat terveyteen ja kuntoiluun liittyviä. 77 prosenttia sanoi käyttävänsä puettavaa teknologiaa, jos se auttaisi heitä kuntoilemaan paremmin, 75 prosenttia halusi kerätä ja seurata terveystietoa, 67 halusi apua syömisen hallintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?