Uhkailua ja lähestymiskielto: WhatsAppin perustaja pyytää anteeksi - Työelämä - Ilta-Sanomat

Uhkailua ja lähestymiskielto: WhatsAppin perustaja pyytää anteeksi

Jan Koum julkaisi anteeksipyynnön sen jälkeen, kun lähes 20 vuoden takainen episodi palasi kummittelemaan häntä.

21.10.2014 11:50 | Päivitetty 21.10.2014 12:26

Nykyään Facebookin omistaman WhatsApp-viestipalvelun perustaja Jan Koum pyytää anteeksi käytöstään 1990-luvulla. Anteeksipyynnöstä kertoi ensin uutistoimisto Bloomberg, joka myös julkaisi asiaan liittyvät oikeuspaperit (pdf).

Koum sai lähestymiskiellon uhkailtuaan entistä tyttöystäväänsä 18–19-vuotiaana Kaliforniassa. Oikeuspaperien mukaan exä syytti Koumia sanallisesta ja fyysisestä uhkailusta ja oleskelusta hänen luokkansa ulkopuolella korkeakoulussa.

Lisäksi Koum väitetysti soitti toistuvasti entisen tyttöystävän kotiin, käytti hänen sosiaaliturvatunnustaan ja muutti hänen opiskelutietojaan koulussa.

Koum ei kiistä mitään näistä asioista anteeksipyynnössään. Hän kuitenkin katsoo olevansa nykyään eri ihminen verrattuna vuosien 1995 ja 1996 tapahtumiin.

– Olen syvästi pahoillani siitä, mitä tein, Koum aloittaa. Hän sanoo ajatelleensa paljon "tuota vaikeaa aikaa elämässäni", ja hän katuu monia asioita.

– Kadun suuresti sitä episodia, mutta opin paljon, ja voin rehellisesti sanoa, että se, mitä tapahtui lähes 20 vuotta sitten, ei heijasta täsmällisesti sitä, millainen henkilö olen nykyään, Koum toteaa.

Jan Koum ei ole ensimmäinen Piilaakson teknologiajohtaja, joka on joutunut valokeilaan vihamielisestä käytöksestä naisia kohtaan. Aikaisemmin esimerkiksi Snapchat-johtaja Evan Spiegel pyysi anteeksi naisia halventavia sähköpostejaan muutaman vuoden takaa.

Koum toimii noin 22 miljardin dollarin yrityskaupan myötä Facebookin hallituksessa. Facebookin mukaan Koum selvitti lähestymiskiellon huomaavaisesti ja rehellisesti ja hän osoitti aidosti katuvansa asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?