China Labor Watch löysi lapsia HEG Technologyn tehtaasta - Työelämä - Ilta-Sanomat

Samsungia ja Lenovoa syytetään taas lapsityövoimasta

Kiinan työoloja seuraava China Labor Watch sanoi löytäneensä toistakymmentä alle 16-vuotiasta lasta työskentelemässä Samsungille ja Lenovolle tuotteita valmistavassa HEG Technologyn tehtaassa.

29.8.2014 9:16 | Päivitetty 29.8.2014 9:16

New Yorkissa päämajaansa pitävän China Labor Watchin torstaina julkistaman raportin mukaan lapset oli tavattu tehtaalta heinä- ja elokuussa. Raportti kertoo tehtaan työllistäneen myös yli sata opiskelijatyöntekijää, joille ei maksettu ylityökorvauksia tai yötyölisiä.

HEG Technology kiistää järjestön tiedot. Samsung ilmoitti, ettei se ole löytänyt lapsia kyseiseltä Huizhoun tehtaalta. Lenovon edustaja lupasi yrityksen tutkivan asiaa.

China Labor Watch sanoi esittäneensä todisteet viime viikolla Samsungille, joka oli vaatinut tehdasta maksamaan opiskelijoiden palkat.

HEG Technology kiistää palkanneensa lapsia, uutistoimisto Reuters kirjoitti. Yritys sanoo käyttävänsä kasvojen tunnistusjärjestelmää varmistamaan työntekijöiden täysi-ikäisyyden.

Tämä on jo toinen kerta kahden kuukauden aikana, kun China Labor Watch raportoi Samsungille toimittavien tehtaiden käyttävän lapsityövoimaa. Edellisen paljastuksen jälkeen Samsung keskeytti tilaukset yhdeltä tehtaalta, mutta käynnisti ne uudelleen 30 prosenttia pienemmällä volyymilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?