Homokohun ryvettämä Mozilla palkkasi Chris Beardin pysyväksi pomoksi - Työelämä - Ilta-Sanomat

Homokohun ryvettämä Mozilla palkkasi Chris Beardin pysyväksi pomoksi

Homoliittokohun jälkeen eronneen Brendan Eichin tilalle nimitetty Chris Beard vakiinnutti paikkansa Mozilla Corporationin johdossa.

Mozilla tunnetaan Firefox-selaimestaan, mutta nykyään myös Firefox OS -käyttöjärjestelmästä.­

29.7.2014 0:07 | Päivitetty 29.7.2014 0:08

Vanha Mozilla-konkari Chris Beard siirtyi Mozilla Corporationin tilapäisestä pääjohtajasta pysyvän pääjohtajan rooliin. Hän ehti olla tovin poissa Mozillasta palatakseen sinne keväällä samoihin aikoihin, kun silloisen uuden pääjohtajan Brendan Eichin homoliittojen vastustus johti pestin pikaiseen päättymiseen.

Odotetusta nimityksestä kertoi blogissa Mozilla-säätiön puheenjohtaja Mitchell Baker.

– Mozillan hallitus on tarkastellut useita sisäisiä ja ulkoisia ehdokkaita – eikä kukaan sopinut rooliin paremmin, Baker kirjoittaa.

Baker muistuttaa Beardin liittyneen Mozillaan alun perin vuonna 2004. Hänellä on laaja kokemus Mozillasta ja hän on ehtinyt vastata melkeinpä kaikista Mozillan liiketoiminnan palasista, kuten tuotemarkkinoinnista, innovaatiosta ja viestinnästä.

Baker sivuuttaa tapaus Brendan Eichin ymmärrettävästi kokonaan. Mutta asian käsittely jätti Mozillasta ristiriitaisen kuvan. Toisaalta Mozilla todisti olevansa organisaatio, joka pitää kiinni periaatteistaan, eli suvaitsevaisuudesta ja syrjimättömyydestä. Toisaalta Eichin tuomitseminen osoitti samalla monien silmissä Mozillan olevan nimenomaan suvaitsematon organisaatio, jossa ei ole sijaa eri tavalla ajatteleville ihmisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?