Pinterestin sukupuolijakauma on parempi kuin Googlen tai Facebookin - Työelämä - Ilta-Sanomat

Pinterestin käyttäjistä 70 prosenttia naisia, työvoimasta 60 prosenttia miehiä

Kuvituskuva
Julkaistu: 25.7.2014 7:13, Päivitetty 25.7.2014 10:25

Pinterest liittyi torstaina niihin teknologiayrityksiin, jotka ovat raportoineet työvoimansa koostumuksesta. Luvut osoittavat, että sekin on valkoisten miesten hallitsema yhtiö.

Pinterestin työntekijöistä 60 prosenttia on miehiä, mikä on vähemmän kuin useilla muilla työvoiman koostumuksesta raportoineilla teknologiayrityksillä. Pinterestin tapauksessa miesvaltaisuus kuitenkin korostuu, sillä käyttäjäkunnasta 70 prosenttia on naisia, PCMag kirjoitti.

Yhteisöpalvelun sivuilla vierailee kuukausittain ulkopuolisten arvioiden mukaan 40 miljoonaa eri kävijää. Pinterest itse ei ilmoita kävijämääräänsä.

Työvoimaltaan Pinterest on melkoinen kääpiö tunnettujen sosiaalisen median yritysten joukossa. Sillä on noin 300 työntekijää. Määrä on niin pieni, että yrityksellä olisi realistiset mahdollisuudet muuttaa työvoiman koostumusta verrattain nopeasti.

Pinterestin sukupuolijakauma on samalla tasolla Yahoon kanssa, mutta tasapuolisempi kuin Googlen tai Facebookin, joissa työntekijöistä 70 prosenttia on miehiä.

Etnisen tai rodullisen taustan suhteen Pinterest ei ole sen monimuotoisempi kuin muutkaan teknologia-alan yritykset. Työntekijöistä puolet on valkoisia, 42 prosenttia aasialaistaustaisia. Mustien osuus on vain yksi prosentti ja latinojen kaksi prosenttia. Viisi prosenttia on kategoriassa muut.

Pinterestin yritysblogissa teknologiajohtaja Tracy Chou ottaa kunnian työvoiman läpinäkyvyyskysymyksen nostamisesta esille. Hän kirjoittaa myös Pinterestin tukevan naisten teknistä koulutusta tukemalla muun muassa seuraavia hankkeita ja organisaatioita: Girls Who Code, CODE2040, Girls Teaching Girls to Code, Anita Borg Institute, Hackbright Academy ja Out for Undergrad.