TeliaSonera palkkasi yhtymästrategista osaamista Swisscomista ja Motorolasta - Työelämä - Ilta-Sanomat

Naiset pyörivät TeliaSoneran johtajaruletissa

Henriette Wendt on TeliaSoneran uusi yhtymäkehityksestä vastaava johtaja.

Henriette Wendt on TeliaSoneran uusi yhtymäkehityksestä vastaava johtaja.

Julkaistu: 5.5.2014 10:18, Päivitetty 5.5.2014 10:18

Ruotsalaisen teleoperaattori TeliaSoneran johtajaruletti ei osoita pysähtymisen merkkejä. Operaattori saa uuden yhtymäkehityksen strategiasta vastaavan johtajan ja vaihtaa henkilöstöjohtajaa.

TeliaSonera ilmoitti perjantaisessa tiedotteessaan, että yhtiöön on perustettu uusi Group Corporate Development -johtajavakanssi ja siihen on nimitetty Henriette Wendt.

Yhtymäkehitys kuuluu konsernin johtoryhmän toimintaan ja se vastaa muun muassa strategiasta, liiketoiminnan kehittämisestä ja yritysjärjestelyistä koko konsernissa.

Aikaisemmin toimitusjohtaja Johan Dennelind lupaili uusia yritysjärjestelyjä.

Henriette Wendt tulee sveitsiläisestä teleoperaattori Swisscomista, jossa hänen tehtävänimikkeensä on Head of Corporate Strategy and Participation Management. Hän aloittaa työt TeliaSonerassa viimeistään elokuun lopussa. Aikaisemmin Wendt on ollut vastaavissa tehtävissä Motorolassa.

TeliaSoneran henkilöstöjohtaja Karin Eliasson on jättänyt paikkansa ja hänelle etsitään jo seuraajaa.

TeliaSonerassa on myös CEO Office -niminen yksikkö, joka vastaa muun muassa TeliaSoneran omistuksista Megafon- ja Turkcell-osakkuusyhtiöissä. Yksikön johtoon on nimitetty Ingrid Stenmark, joka raportoi suoraan toimitusjohtajalle.

Stenmark tulee yrityksen sisältä, jossa hän on toiminut muun muassa vt. lakiasiainjohtajana syksyllä 2013. Ulkomaiset omistukset ovat olleet operaattorin kipupisteitä jo vuosia. Niiden hallinta halutaan ilmeisesti pitää tietyllä etäisyydellä konsernin johtoryhmästä, johon Stenmarkia ei nimitetty.