Mozilla kiistää erottaneensa Brendan Eichin - Työelämä - Ilta-Sanomat

Mozilla: Emme potkineet pomoamme pihalle

Firefoxia kehittävä yhteisö kiistää painostaneensa Brendan Eichin eroamaan.

8.4.2014 13:55 | Päivitetty 8.4.2014 13:46

Mozilla julkaisi kysymys ja vastaus -tyyppisen lausunnon Mozilla Corporationin vasta nimitetyn pääjohtajan Brendan Eichin erosta. Ykköskysymys on, saiko hän potkut.

– Ei, Brendan Eich erosi. Hän itse sanoi "olen päättänyt erota pääjohtajan tehtävistä ja jättää Mozillan", vastaus kuuluu.

Mozillan mukaan yrityksen hallitus ei pyytänyt Eichiä lähtemään, vaan päinvastoin toivoi hänen pysyvän Mozillassa jossakin toisessa roolissa.

– Brendan päätti, että oli parasta hänelle itselleen ja Mozillalle katkoa kaikki siteet ainakin toistaiseksi.Kuka olisuvaitsematon?

Koko nimitysjupakassa oli kyse suvaitsevaisuudesta, kun Eichin vuosientakainen rahallinen tuki homoavioliitojen vastustamiseen tuli laajaan tietoon. Siinä missä moni on varmasti tyytyväinen Eichin eroon, ei lopputulos ole välttämättä sen vähemmän sotkuinen kuin nimityskään.

Nyt Mozilla näyttäytyy monen silmissä vähintään yhtä suvaitsemattomalta kuin Eich, kun yhteisön eri jäsenet eivät voineet sulattaa yhden henkilön eriäviä mielipiteitä – vaikka tämä vakuutti, että ne eivät vaikuta hänen johtamiseensa.

Mozillan mukaan kuva on kuitenkin vääristynyt. Jotkut työntekijät kyllä vaativat julkisesti Brendan Eichin eroa, mutta heitä oli Mozillan mukaan vain alle kymmenen, toisin sanoen alle prosentti työvoimasta. Huomattavasti useampi ilmaisi tukensa Eichille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?