Facebookin Zuckerbergin palkka: yksi dollari - Työelämä - Ilta-Sanomat

Zuckerbergin vuosipalkka yksi dollari – muita etuja 653 165 dollaria

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ei viime vuonna päässyt kehuskelemaan tilinauhallaan, sillä peruspalkkaa kertyi yksi dollari.

2.4.2014 14:45 | Päivitetty 2.4.2014 14:46

Yhteisöpalvelu Facebookin perustaja ja yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sai viime vuonna huikean palkanalennuksen.

Kun hänen peruspalkkansa oli edellisenä vuonna noin puoli miljoonaa dollaria, oli tili viime vuonna laskenut tasan yhteen dollariin.

Tämä ei kuitenkaan suuremmin hetkauttane Zuckebergiä, jonka varallisuuden arvoksi lasketaan 27 miljardia dollaria eli noin 20 miljardia euroa. Hän on vain yksi piilaakson teknomiljardööreistä, jotka ovat tyytyneet yhtiössään nimelliseen palkkaan.

Edesmenneen Applen perustajan Steve Jobsin esimerkki lisäsi aikanaan minimaalisen palkan suosiota. Nykyisin olematonta palkkaa nostavat muun muassa Googlen taustahahmot Larry Page ja Sergei Brin.

Käytännössä Zuckerbergin palkka ei jäänyt dollariin, sillä hän sai yhtiöstään erilaisia henkilöstöetuja yhteensä 653 165 dollarin arvosta. Edellisvuonna näidenkin etujen arvo oli selvästi suurempi eli noin kaksi miljoonaa dollaria.

29-vuotias Zuckerberg hallitsee Facebookia 61,6 prosentin ääniosuudellaan. Bloombergin listauksessa hän on nykyisin 22. rikkain ihminen maailmassa.

Omaisuuden arvo paisui viime vuonna selvästi, kun Facebookin osakkeen arvo yli kaksinkertaistui. Yhtiö listautui pörssiin vuoden 2012 toukokuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?