Ahtisaaren lähtö antaa esimakua suomalaisesta Microsoftista

Nokian muotoilusta vastaavan Marko Ahtisaaren eroilmoitus samaan aikaan, kun Nokian matkapuhelimet myytiin Microsoftille, näyttää mitä tuleman pitää.

Marko Ahtisaarelle ei ollut tilaa Microsoftin suunnitelmissa. Hän auttaa marraskuussa matkapuhelinbisneksen siirtämistä uudelle omistajalle ja palaa yrittäjäksi.

4.9.2013 10:04 | Päivitetty 4.9.2013 9:49

Työn tekemisen sijaintiin ei ole tulossa suuria muutoksia, lupasi Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer tiistaina puhuessaan ostamastaan Nokian matkapuhelindivisioonasta. Työn tekemisen tavasta hän ei sanonut mitään. Miten työn tekeminen muuttuu, kun Microsoft ottaa vallan Nokian kännykkäbisneksessä? Siinä suhteessa voidaan Marko Ahtisaaren lähtöä pitää ennusmerkkinä.

Nokian Lumia-puhelimien kiitelty muotoilu on tehty Ahtisaaren johdolla ja hänen lähtönsä marraskuun alussa kertoo siitä, etteivät hänen ja Microsoftin näkemykset käyneet yhteen. Hänen tilalleen tulee Nokian sisältä – ainakin joksikin aikaa – tuotemuotoilusta vastannut Stefan Pannenbecker.

Asiasta kirjoittanut Slashgear muistuttaa, että tulevien puhelimien muotoilua on syytä seurata tarkasti.

– Ahtisaari ei ole tehnyt yksin töitä Lumia-laitteiden vision luomisessa, mutta hänen saattamisensa ulos yhtiöstä on niin selvä merkki tulevasta, että meidän täytyy kysyä, kuinka kauan kestää ennen kuin Nokian puhelimet alkavat näyttää Surface-tableteilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?