Tecnotree vaihtaa Raiskisen Hagrosin tilalle - Työelämä - Ilta-Sanomat

Koponen nimitti Raiskisen Hagrosin tilalle Tecnotreen johtoon

Ilkka Raiskinen silloin, kun hän toimi Nokian multimediassa.

Julkaistu: 29.5.2013 11:59, Päivitetty 29.5.2013 12:06

Suomalaisen it-alan johtotehtävissä näkyvästi toimineita henkilöitä vilisevä Tecnotree on vaihtanut toimitusjohtajaa. Muutama vuosi sitten Nokian multimediajohtajana näkyvyyttä saanut Ilkka Raiskinen korvaa Kaj Hagrosin.

Teleoperaattorien palvelutoimittaja Tecnotree sai uuden toimitusjohtajan tiistaina, kun tehtävään nimitettiin Ilkka Raiskinen. Kaj Hagros siirtyy toimitusjohtajan neuvonantajaksi siirtymävaiheen ajaksi.

– Tecnotree on menestyksekkäästi muuntautunut yhdeksi johtavista ratkaisujen toimittajista, mitä todistaa nopea tilauskertymän ja liikevaihdon kasvu.

– Strategian seuraavassa vaiheessa parannamme tuotteistamista ja ohjelmistotuotteidemme toimitusten skaalautuvuutta. Ilkan kokemus tietoliikennealalla ja internet-palveluiden tuotekehityksessä tukee erinomaisesti yrityksen siirtymistä seuraavaan vaiheeseen, sanoo hallituksen puheenjohtaja Harri Koponen yhtiön tiedotteessa.

Koponen on tehnyt näkyvää uraa Ericssonin jälkeen muun muassa TeliaSonerassa, Wataniya Telecomin johtajana Kuwaitissa ja ruotsalaisen Tele2:n toimitusjohtajana. Nykyään hän toimii Rovio Entertainmentin operatiivisena johtajana.

51-vuotiaalla Raiskisella on yli 25 vuoden kokemus ohjelmisto- ja matkapuhelinteollisuudessa. Viimeiset neljä vuotta hän on toiminut aktiivisesti teknologian start-up -yritysten parissa Skandinaviassa. Nokian jälkeen hän on ollut vuodesta 2009 Aletheia Oy:n toimitusjohtaja, mutta käyttää termiä ”coach” eli valmentaja kuvaamaan työtään.

Raiskinen jatkaa hallituksen jäsenenä, mutta toimitusjohtajan vaihdos tuo muutoksia työnjakoon. Hän jää pois hallituksen valiokuntien jäsenyyksistä.

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Pentti Heikkinen, joka valittiin myös tarkastusvaliokunnan jäseneksi. Valiokunnan puheenjohtajaksi valittiin Tuija Soanjärvi. Sekä Heikkisellä että Soanjärvellä on pitkä tausta Tiedon palveluksessa.

Heikkinen toimi monia vuosia TietoEnatorin, nykyisen Tiedon johtotehtävissä, viimeksi vuosina 2006 – 2007 toimitusjohtajana.  Hän on perustamansa Gateway Technolabs Finland Oy:n toimitusjohtaja.

Soanjärvi oli TietoEnatorin talousjohtaja 1990 – 2003. Sen jälkeen hän on toiminut Elisan talousjohtajana 2003 – 2005 ja Itellan talousjohtajana 2005 – 2011. Tecnotreen hallitukseen hänet valittiin maaliskuussa 2008.