Pirate Bayn perustaja pidätettiin Kambodžassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Gottfrid Svartholm Warg, yksi tunnetun tiedostonjakopalvelun Pirate Bayn perustajista on pidätetty Phnom Penhissä, Kambodžassa. Pidätys on ilmeisesti tehty Ruotsin antaman kansainvälisen etsintäkuulutuksen takia.


Gottfrid  Svartholm Wargin entinen puolustusasianajaja Ola Salomonsson vahvistaa pidätyksen. Ruotsin ulkoministeriö kertoo vain, että kolmissakymmenissä oleva ruotsalainen mies pidätetty.

Huhtikuussa 2009 Ruotsin piirioikeus tuomitsi Svartholm Wargin yhdessä Peter Sunden, Fredrik Neij'n ja Carl Lundströmin kanssa tekijänoikeuksien rikkomisen mahdollistamisesta. Jokainen tuomittiin vuoden vankeuteen ja yhteisvastuullisesti maksamaan 30 miljoonan kruunun korvaukset.

Svartholm Varg ei ilmestynyt valitusoikeudenkäyntiin marraskuussa 2010. Hänen tuomionsa sai lain voiman lokakuussa 2011. Hän ei ilmoittautunut vankilaan määräpäivänä 18. huhtikuuta ja viranomaiset antoivat hänestä kansainvälisen etsintäkuulutuksen.

Kambodžalla ja Ruotsilla ei ole luovutussopimusta, mutta Salomonssonin mukaan on silti mahdollista, että Svartholm Varg palautetaan Ruotsiin.

Tapauksesta uutisoi muun muassa The Local.


Kommentit

    Näytä lisää