AT&T joutuu maksamaan kipurahaa rättipääksi haukutulle - Työelämä - Ilta-Sanomat

Muslimin kiusaaminen kävi operaattorille kalliiksi

Yhdysvalloissa toimiva teleoperaattori AT&T joutuu maksamaan viisi miljoonaa dollaria korvauksena entiselle työntekijälle työpaikkakiusaamisesta.

8.5.2012 14:42 | Päivitetty 8.5.2012 14:42

AT&T joutuu maksamaan työpaikkakiusaamisesta korvausta naiselle, joka oli työskennellyt teleoperaattorin verkon rakentajana yli kymmenen vuotta. Naisen mukaan kiusaaminen alkoi, kun hän kääntyi islamin uskoon.

Naisen mukaan kiusaamista oli päivittäin. Hänen työpöydälleen saatettiin jättää Raamatun säkeitä, häntä haukuttiin rättipääksi ja terroristiksi. Työkaverit kysyivät, aikooko hän räjäyttää rakennuksen ilmaan.

Viimeinen pisara oli, kun hänen pomonsa tempaisi häneltä työpaikkakierroksen aikana hijabin. Pomo tarttui naista huivista niin, että nainen joutui vastoin islamin säännöksiä paljastamaan päänsä ja hiuksensa. Nainen erosi työpaikalta ja haastoi työpaikan oikeuteen.

Oikeuslaitos asettui naisen kannalle ja määräsi AT&T:n maksamaan korvausta viisi miljoonaa dollaria. Nainen saa käytännössä huomattavasti pienemmän korvauksen. Paikallisten säädösten mukaan nainen voi saada korvauksena viisi kertaa palkanmenetyksensä, eli 120 000 dollaria.

AT&T aikoo valittaa päätöksestä. Asiasta kertoo Kansas City.com –verkkolehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?