Tietoja nuuskinut insinööri sai kenkää Googlelta

Julkaistu: , Päivitetty:

Google vahvistaa antaneensa potkut työntekijälleen, jolla oli harvinaisen laaja pääsy yhtiön palvelujen käyttäjätietoihin. Potkut paljasti Gawker.


Huonosta tietosuojasta arvosteltu Google ei kaipaa tällaisia uutisia. Gawker kertoo, miten yhtiössä työskennellyt insinööri sai potkut kaiveltuaan ensin kuukausien ajan teinien tietoja heidän Google-tileiltään.

Eräässä tapauksessa insinööri vakoili tuntemansa teinipojan Google Voice -puhelutietoja saadakseen selville pojan uuden tyttöystävän nimen ja puhelinnumeron. Sitten hän uhkasi soittaa tytölle, Gawker raportoi nimettömien lähteiden perusteella.

Insinööri vakoili teinejä tiettävästi ainakin neljässä tapauksessa, mutta Gawkerin tietojen mukaan häirintä ei ollut kuitenkaan luonteeltaan seksuaalista.

Miehellä oli poikkeuksellisen laajat valtuudet käsitellä käyttäjätietoja. Hän työskenteli nimikkeellä Site Reliability Engineer Googlen toimistossa Kirklandissa Seattlen kupeessa ja pääsi käsiksi kaikkein arkaluontoisimpiin käyttäjätietoihin.

Google on vahvistanut potkut, jotka sen mukaan liittyivät yhtiön yksityisyyskäytäntöjen loukkaamiseen. Googlen mukaan joillakin työntekijöillä on silti oltava laajat oikeudet tietojen käsittelyyn, jotta yhtiön moninaisten palvelujen toimivuus voidaan varmistaa.

Kommentit

    Näytä lisää