Laiton lakko jatkuu DNA:ssa - Työelämä - Ilta-Sanomat

Laiton lakko jatkuu DNA:ssa

Ennätyssakoihin tuomittu Toimihenkilöunioni aikoo jatkaa lakkoilua DNA:ssa niin kauan, kun kassassa riittää rahaa ja asiat tulevat kuntoon.

Antti Rinne­

13.1.2010 16:02 | Päivitetty 13.1.2010 16:16

Työtuomioistuin tuomitsi tänään Toimihenkilöunionin maksamaan 39 300 euroa hyvityssakkoja laittomista työtaisteluista. Hyvityssakkoja TU joutuu maksamaan muun muassa telekonserni DNA:n työtaistelujen johdosta.

Työnantajia edustava Elinkeinoelämän Keskusliitto tuomitsee kovin sanoin TU:n toiminnan.

EK muistuttaa, että TU on tuomittu vajaan kuukauden aikana seitsemän kertaa hyvityssakkoihin laittomista työtaisteluista. Tänään annetuista sakoista toinen oli poikkeuksellisesti enimmäismääräinen.

EK:n johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen katsoo, että TU on puheenjohtajansa Antti Rinteen johdolla ajamassa itseään nurkkaan. Vastuulliseen työmarkkinatoimintaan kuuluu lakien ja sopimusten noudattaminen.

– Kuvaavaa Toimihenkilöunionin välinpitämättömälle toiminnalle on se, että ammattiliitto on kaikissa oikeudenkäynneissä myöntänyt laittomuudet. Onko laiton toiminta jäsenistön varojen oikeaa käyttöä, Inkeroinen kysyy tiedotteessa.

TU:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että toimihenkilöjärjestö aikoo jatkaa työtaistelua DNA:ssa. Työtaistelu loppuu vasta sitten, kun DNA alkaa noudattaa samoja alan pelisääntöjä kuin Elisa ja Sonera.

– Niin kauan taistellaan, kun rahat riittävät, Rinne sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?