Ericsson uhkaa irtisanoa liki tuhat työntekijää - Työelämä - Ilta-Sanomat

Ericsson uhkaa irtisanoa liki tuhat työntekijää

Verkkolaitevalmistaja Ericsson aikoo sulkea Gävlen toimipisteen ja vähentää henkilökuntaa Boråsissa. Ruotsin tehostukset vaikuttavat yhteensä 946 työpaikkaan.

8.12.2009 16:12 | Päivitetty 8.12.2009 16:35

Gävlen tehtaan sulkeminen uhkaa viedä 856 työpaikkaa. Boråsissa on tarkoitus leikata 90 työpaikkaa. Gävlen tehtaan sulkemisen koskettamista työntekijöistä yli puolet on toimihenkilöitä, ja Boråsissa vähennykset kohdistuvat kokonaan toimihenkilöihin.

– Olemme tutkineet erilaisia vaihtoehtoja ja suorittaneet useita sisäisiä analyysejä. Koska emme voi työllistää kaikkia Gävlessä ja Boråsissa, olemme käynnistäneet neuvottelut Gävlen sulkemisesta ja vähennyksistä Boråsissa, sanoo yhtiön tuotanto- ja logistiikkajohtaja Jan Wassenius tiedotteessa.

Toimitusjohtaja Carl-Henric Svanbergin mukaan vähennykset johtuvat työmäärän vähentymisestä ja yhtiön tehokkuuden parantumisesta samanaikaisesti. Yhtiö aikoo ottaa käyttöön uuden tuotesukupolven, joka yksinkertaistaa tuotantoprosessia.

– Tämä on raskas päivä meille, Svanberg sanoo.

Suomalaissaksalaisen Nokia Siemens Networksin ja kiinalaisen Huawein kanssa kilpaileva ruotsalainen Ericsson on verkkolaitteiden markkinajohtaja.

Markkinatutkimusyhtiö Dell'Oro arvioi marraskuussa, että Ericsson vei 32 prosenttia alan liikevaihdosta heinä–syyskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?