Vuosi 2013 on kriittinen piste - Työelämä - Ilta-Sanomat

Eläkeiän korottaminen tarkoittaa tätä

Ilta-Sanomat selvitti, mitä asia käytännössä tarkoittaa. Eläkeiän korottaminen koskee vuonna 1948 ja sen jälkeen syntyneitä.

2.3.2009 9:54 | Päivitetty 2.3.2009 9:35

Mitä vanhuuseläkeiän hivuttaminen kaksi vuotta korkeammalle 65 vuoteen käytännössä tarkoittaa? Ilta-Sanomat selvittää perjantain lehdessä muutoksen merkitystä asiantuntijoiden kanssa. 

Eläkeikää nostetaan portaittain vuodesta 2011 alkaen. Tarkoitus on pitää kansalaiset töissä mahdollisimman pitkään. Ilta-Sanomien mukaan valtion ja kuntien talous hyötyy, kun veronmaksu jatkuu pitempään. Samalla nuoremman polven vastuu vanhempien eläkkeestä kevenee. 

Valtio ei voi puuttua suoraan yksityisiin eläkevakuutuksiin. Se voi kuitenkin muuttaa eläkemaksujen verovähennysoikeutta. Ilta-Sanomat kirjoittaa, että valtiovarainministeriö luultavasti pitää vanhojen ostoeläkkeiden käytännön ennallaan.

Vuosi 2013 on kriittinen piste. Jos hallitus pienentää työttömyysputkea, se tapahtuu aikaisintaan 2013. Myös osa-aikaeläkkeisiin puututaan aikaisintaan silloin. Ikärajojen nousu luultavasti seuraa muutoksen yleistä linjaa, arvelee Ilta-Sanomat

Monta asiaa on yhä kesken. Muutos toteutuu ainakin suurilta osin. Se on varmaa, että asiaa väännetään tänä vuonna pitkään ja perusteellisesti. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?