Pc:n käynnistysaika ei ole palkallista työaikaa AT&T:llä

Julkaistu: , Päivitetty:

Lukuisat yritykset Yhdysvalloissa, muun muassa operaattori AT&T, eivät maksa työntekijöilleen palkkaa tietokoneen käynnistämiseen ja sammuttamiseen kuluvasta ajasta. Yhtiöiden lakimiehen mukaan työntekijöiden aika kuluu kahvin hakuun ja jutteluun.


Työntekijät ovat Yhdysvalloissa haastaneet useita yrityksiä oikeuteen maksamattomista palkoista. Esimerkiksi suuri operaattori AT&T on ottanut käytännökseen, ettei se maksa tuntitaksalla työskenteleville palkkaa tietokoneen käynnistämiseen ja sammuttamiseen päivittäin kuluvasta 15–30 minuutista.

Työntekijöitä edustavan lakimiehen Mark Thiermanin mukaan nämä palkattomat minuutit leikkaavat viikkojen aikana huomattavasti jo ennestään minimipalkalla työtä tekevien ansioita.

Thiermanin mukaan työntekijät eivät kuitenkaan istu jouten koneen käynnistyessä. He aloittavat paperitöitä, soittavat työpuheluja ja järjestelevät kalenteriaan.

Useaa työnantajaa edustava lakimies Richard Rosenblatt Morgan, Lewis & Bockius -asianajotoimistosta on eri mieltä.

– He menevät tupakalle, puhuvat kavereilleen, hakevat kahvia - he eivät tee töitä, ainoa mitä he ovat tehneet on napin painaminen koneen käynnistämiseksi, ja syöttäneet salasanan.

Verkkopalvelu Law.com:in mukaan AT&T:n lisäksi esimerkiksi myös Unitedhealth Group Inc., Cigna Corp. ja BellSouth Corp ovat oikeudessa samasta syystä.

Kommentit

    Näytä lisää