Työelämä

Ole Johansson jatkaa Teknologiateollisuuden johdossa

Julkaistu: , Päivitetty:

Wärtsilän konsernijohtaja Ole Johansson jatkaa Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana. Valinta tehtiin Teknologiateollisuuden syyskokouksessa keskiviikkona.


Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Esko Aho Nokista, Pekka Lundmark Konecranesista, Risto Siilasmaa F-Securesta ja Antti Zitting Sacotecistä.

Teknologiateollisuus ry:n hallituksen työvaliokuntaan valittiin myös vuorineuvos Jorma Eloranta Metsosta, Jorma Nokkala Nokka-Yhtiöistä, Marjo Raitavuo Enstosta ja Sakari Tamminen Rautaruukkista.

Uudelleen valittu puheenjohtaja Ole Johansson painotti syyskokouspuheessaan, että korkea tuottavuus on ainut keino selvitä taantumasta. Suomen kilpailukykyä on kehitettävä pitkällä tähtäimellä myös huonompina aikoina.

- Yrityskohtainen sopiminen ja sopeutumiskyky ehkäisevät työttömyyden nousua. Myös heikompina taloudellisina aikoina meidän tulee tukea kaikin tavoin yliopistouudistuksen toteutumista, toteaa Johansson.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puheessaan Johansson muistutti, että Teknologiateollisuuden lähihistorian talouskehitys on ollut poikkeuksellisen hyvä. Vuodesta 2003 liikevaihto Suomessa on noussut 60 prosenttia eli 30 miljardia euroa ja on nyt 74 miljardia.

Ulkomailla sijaitsevissa tytäryhtiössä kasvu on ollut vieläkin nopeampaa. Sitä ovat vauhdittaneet maailmantalouden hyvä kehitys ja erityisesti nousevien talouksien kiihdyttämät voimakkaat investoinnit.

Johanssonin mukaan muutos ennennäkemättömästä kasvusta taantumaan on suuri. Suomalaiselta yhteiskunnalta hän odottaa, että se huolehtii yritysten toimintaympäristön kilpailukyvystä pitkäjänteisesti.

Kommentit

    Näytä lisää