Uusi toimitusjohtaja aloitti perjantaina - Työelämä - Ilta-Sanomat

Tietoenatorin johtajapako ei yllättänyt

Tietotekniikan palveluyrityksen Tietoenatorin johtajavaihdokset eivät tulleet yllätyksenä. Henkilöstö osasi odottaa, että yt-neuvotteluja käyvän yhtiön johdossakin voi käydä myllerrys.

Hannu Syrjälä aloitti Tietoenatorin toimitusjohtajana perjantaina.­

18.2.2008 13:34 | Päivitetty 18.2.2008 13:34

Tietoenatorin perjantaina aloittanut toimitusjohtaja Hannu Syrjälä aloitti työsarkansa ilmoittamalla maanantaina, että sekä talousjohtaja Timo Salmela että pankki- ja vakuutusyksikön johtaja Matti Viljo jättävät yhtiön.

Tietoenatorin pääluottamusmies Reino Turo kertoo, että henkilöstö osasi odottaa myös yrityksen johtoon jotain tuuletusta.

– Ainahan kun uusi johtaja tulee, odotetaan että jotain tapahtuu johdossa.

OKOn analyytikko Hannu Rauhala pitää ymmärrettävänä, että isoa rakennemuutosta käyvässä yhtiössä johtoa rukataan uusiksi laajemminkin.

– Kyllähän se on inhimillistä, että kun tapahtuu isompia johtajavaihdoksia, lähimpiä johtajia vaihtuu tai asemia muutetaan.

Johtajaansa vaihtava banking & insurance -liiketoiminta-alue on yksi niistä Tietoenatorin yksiköistä, jotka ovat kamppailleet viime aikoina.

Tietoenator käy parhaillaan yt-neuvotteluja, joiden tarkoituksena on vähentää kaikkiaan 800 työntekijää. Näistä noin puolet on tarkoitus vähentää Suomesta. Lain mukaan yt-neuvottelujen pitää kestää vähintään kuusi viikkoa. Se tulee täyteen maaliskuun toisella viikolla.

– Työntekijäpuolen näkemys on, että ihme on, jos kaikki on siihen mennessä ratkaistu, Reino Turo sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?