Työelämä

Tuomittu rikollinen Wikipedia-pomona

Julkaistu: , Päivitetty:

Wikipediaa ohjailevaa Wikimedia-säätiötä johti puoli vuotta pitkällä rikosrekisterillä varustettu henkilö. Carolyn Doranilla oli tuomioita liikennepaosta, rattijuopumuksista, sekkipetoksista ja poikaystävänsä ampumisesta.
45-vuotias Carolyn Doran oli noussut osa-aikaisesta kirjanpitäjästä Wikimedia -säätiön toiminnanjohtajaksi. Hän vastasi henkilöstöstä ja talousasioista.

Doran ehti olla puoli vuotta toiminta ennen lähtöään heinäkuussa. Hän hyväksyi säätiön 1,3 miljoonan dollarin veroilmoituksen maaliskuussa.

Chief operating officerina toimiessaan Doran oli ehdonalaisessa. Tuomio juonsi juurensa vuonna 2004 sattuneeseen kolariin, jossa Doran karkasi pois paikalta.

Hänellä on myös useita rattijuopumustuomioita, häntä on epäilty varkauksista, katteettomien sekkien kirjoittamisesta ja poikaystävän ampumisesta rintaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Wikimedia-säätiö ei ole löytänyt Doranin jäljiltä mitään väärinkäytöksiä. Viimeinen tilinpäätös on kuitenkin vielä kesken.

Säätiö ei tiennyt

Säätiö sanoo, ettei tiennyt mitään Doranin taustasta palkatessaan hänet. Säätiön perustaja Jimmy Wales sanoi verkkosivuilla, että ”itsetutkiskelu on paikallaan”.

The Register-julkaisu paljasti Doranin menneisyyden muutama päivä sitten.

Poliisi pidätti Doranin viime toukokuun 20. päivänä kortitta ajamisesta ja rattijuoppoudesta. Hän oli silloin vielä Wikimedian palveluksessa. Viime elokuussa Doran pidätettiin ehdonalaissääntöjen rikkomisesta ja siirrettiin vankilaan Virginiaan.

Mies hukkui häämatkalla

Entinen kollega kuvaili Dorania AP:lle persoonalliseksi, tyylikkääksi ja hauskaksi. Doran oli kertonut isänsä James Bothwellin olleen CIA:n virkailija.

Doranilla oli työpöydällään aviomiehensä ja lastensa isän Sean Doranin valokuva. Sean Doran hukkui häämatkalla Cayman-saarilla vuonna 1999.

Carolyn Doran oli syytteessä silloisen poikaystävänsä ja lapsensa isän ampumisesta. Poikaystävä oli pahoinpidellyt Carolyn Dorania ennen ampumista.

Carolyn Doran auttoi viranomaisia vuonna 1995 keräämään todistusaineistoa huonetoveriaan vastaan, jota syytettiin miehen myrkyttämisestä vakuutusrahojen vuoksi. Doran sai palkkioksi avustaan lievennystä syytteisiin luottokorttipetoksesta.

Wikimedia on päättänyt vastedes tutkia työntekijöidensä taustat.

Korjaus: Doran ei toiminut Wikimedian toimitusjohtajana, vaan toiminnanjohtajana.


Kommentit

    Näytä lisää