Työntekijän oikeus ei aina toteudu - Työelämä - Ilta-Sanomat

Työtodistuksia kirjoitetaan joskus vain sakon uhalla

Kun työsuhde päättyy, pelkkä hyvästely ei riitä. Vaikka laki velvoittaa työnantajaa kirjoittamaan työntekijälle tämän pyynnöstä työtodistuksen, joutuvat työsuojeluviranomaiset patistelemaan monia paperitöihin.

11.6.2007 7:19 | Päivitetty 10.6.2007 23:00

Työsopimuslain mukaan työntekijällä on aina oikeus saada työtodistus pyynnöstään työsuhteen päättyessä. Toisinaan pyynnön tueksi tarvitaan kuitenkin patistelua.

Turun ja Porin työsuojelupiirin mukaan työsuojeluviranomaisten käsittelyyn tuodaan jatkuvasti tapauksia, joissa työnantaja ei ole antanut työtodistusta työntekijälleen. Kuluvan ja viime vuoden aikana tapauksia on piirin mukaan ollut useita kymmeniä.

Työsuojeluviranomaiset kertovat joutuneensa tekemään toistuvasti työnantajia velvoittavia päätöksiä ja tuomitsemaan myös uhkasakkoja maksettavaksi ennen kuin työntekijä on saanut kaipaamansa todistuksen.

Todistus annettava viivytyksettä

Työtodistuksen antamatta jättämisen ohella epäselvyyksiä on paljon myös työtodistuksen sisällöstä, työsuojelupiiri viestii.

Työsopimuslain mukaan työtodistuksessa on aina mainittava työsuhteen kesto ja työtehtävien laatu. Työntekijän nimenomaisesta pyynnöstä on lisäksi mainittava työsuhteen päättymisen syy sekä arvio työntekijän työtaidosta ja käytöksestä.

Työtodistus tulee antaa työntekijälle viivytyksettä, tavallisesti noin viikon kuluessa työntekijän pyynnöstä. Työnantaja ei saa jättää antamatta työtodistusta, vaikka työsuhteen päättymiseen liittyy epäselvyyksiä, työsuojeluviranomaiset muistuttavat.

Työtodistus on työntekijälle tärkeä asiakirja muun muassa työnhaussa ja työttömyysetuuksien määräytymisessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?