Yli sata irtisanotaan - Työelämä - Ilta-Sanomat

Scanfil lopettaa Oulussa ja Äänekoskella

Elektroniikan sopimusvalmistaja Scanfil Oyj irtisanoo 112 henkilöä. Yhtiö sulkee Äänekosken ja Oulun tuotantolaitoksensa ja vähentää toimihenkilöitä Sievissä. Tänään maanantaina annetun tiedotteen mukaan yhtiö on aloittanut Oulun ja Äänekosken kiinteistöjen kauppaamisen.

Scanfilin Paimion tehdas­

19.3.2007 12:30 | Päivitetty 19.3.2007 12:24

Scanfilin tiedotteen mukaan tänään päättyneiden neuvottelujen lopputuloksena Äänekosken tehtaan tuotanto siirretään Scanfil-konsernin muihin yksiköihin syyskuun loppuun mennessä. Oulun tehtaan jäljellä oleva toiminta päättyy kesän aikana. Oulusta ja Äänekoskelta irtisanotaan yhteensä 95 työntekijää ja toimihenkilöä.

Sievin yksiköiden toimihenkilötehtävistä ja konsernihallinnosta irtisanotaan yhteensä 17 toimihenkilöä. Osalle irtisanottavista henkilöistä voidaan tarjota töitä yhtiön muilla tehtailla.

- Toimenpiteiden tavoitteena on Scanfilin kannattavuuden, kustannustehokkuuden sekä kilpailukyvyn parantaminen ja ylläpitäminen nopeasti muuttuvilla sopimusvalmistusmarkkinoilla. Suoritettavista sopeuttamistoimenpiteistä ei arvioida aiheutuvan merkittäviä kustannuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?