Kirjoitusvirheet varastavat huomion - Työelämä - Ilta-Sanomat

Ansioluettelon oikoluku kannattaa

Unelma uudesta työpaikasta voi kariutua kirjoitusvirheisiin työhakemuksessa tai ansioluettelossa, vihjaavat rekrytoinnin ammattilaiset. Britanniassa tehdyn kyselyn mukaan kirjoitus- ja kielioppivirheitä osaavat varoa parhaiten opettajiksi haluavat.

8.1.2007 9:01 | Päivitetty 8.1.2007 8:52

Kirjoitus- ja kielioppivirheet työhakemuksissa ja ansioluetteloissa harmittavat rekrytoinnin ammattilaisia Britanniassa. Erityisen harmillista huolimattomuus on kuitenkin työnhakijoiden kannalta.

Recruitment & Employment Confederationin (REC) kyselytutkimukseen vastanneista 47 prosenttia ilmoitti löytävänsä virheitä keskimäärin joka toisen hakijan papereista. Huolimattomimpia ovat 21-25 -vuotiaat työnhakijat.

Kyselytutkimuksen mukaan runsaasti kirjoitusvirheitä tekevät jopa sihteerin tehtäviin pyrkivät. Oikoluvun mestareita sen sijaan ovat opettajiksi aikovat.

REC:n johtaja Marcia Robertsin mukaan monet työnantajat eivät edes harkitse työn tarjoamista hakijoille, jotka näyttävät hallitsevan huonosti kirjallisen ilmaisun perusasiat. Robertsin mukaan neuvojen ja avun pyytämisessä ei sen sijaan ole mitään hävettävää. Suureksi avuksi voisi olla jo ystävä, joka varmistaisi oikeinkirjoituksen ennen työhakemuksen lähettämistä.

Oikoluvussa kannattaa rekrytoinnin ammattilaisten mukaan tarkastella myös otsikoita. Eräs painovirhepaholaisen suosikeista on kuulemma ansioluettelon latinalainen nimi, curriculum vitae.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?