Kansainvälinen kyselytutkimus: - Työelämä - Ilta-Sanomat

Johtajan tuloskunto vaatii vuosien treenin

Tuloskunto nousee huippulukemiin vasta, kun uudessa työpaikassa on kulunut 3-5 vuotta, tuumii johtajien enemmistö kansainvälisessä kyselytutkimuksessa. Tutkimus kertoo myös, miten johtajat selittävät poissaoloaan, kun potentiaalinen työnantaja kutsuu työhaastatteluun.

Enemmistö uuden työpaikan saaneista johtajista uskoo, että edessä on pitkä tie ennen kuin oman työn tulokset ovat parhaimmillaan.­

3.7.2006 8:16 | Päivitetty 30.6.2006 10:13

Tulokkaiden perehdytys on paikallaan myös yrityksen johtotehtäviä täytettäessä, muistuttaa Korn/Ferry International –yhtiön kansainvälinen kyselytutkimus.

Vain noin kolmannes tutkimukseen haastatelluista pomoista pitää sisäänajoprosessiaan erinomaisena, kaikkiaan kahdeksassakymmenessä maassa tehty tutkimus kertoo. Joka viidennen mielestä perehdytys ei ollut edes keskinkertaista ja joka kymmenes moittii sitä peräti surkeaksi.

Joka kolmas johtaja uskoo saavuttavansa parhaan tuloskuntonsa uudessa työpaikassa yhden tai viimeistään kahden vuoden kuluttua. Peräti 54 prosenttia vastaajista on kuitenkin sitä mieltä, että matka tuottavuuden huipulle vie 3-5 vuotta ja lähes joka kymmenes uskoo aikaa kuluvan jopa viidestä kymmeneen vuotta.

Johtaja livahtaa työnhakuun

Työnhakijoina johtajat vaikuttavat suunnitelmallisilta. Kaikkiaan 60 prosenttia vastaajista kertoo ennen työhaastattelua tekevänsä potentiaaliseen liittyvää taustatutkimusta. Joka viides kyselee työn tarjoajasta myös kontaktiverkostoonsa kuuluvilta henkilöiltä.

Työhaastatteluun johtajat lähtevät toimistoistaan melko vähin äänin. Enin osa vastaajista, kaikkiaan joka kolmas, kertoi livahtavansa ulos sen kummemmitta selityksittä. Lapsiaan tai muita perhesyitä piti hyvänä selityksenä 27 prosenttia vastaajista. Hammaslääkäriin lähtö kuulosti kelvolliselta poissaolosyyltä lähes yhtä monesta. Viisitoista prosenttia vastaajista piti hyvänä ilmoitusta pitkästä lounaasta.

Jopa kolme neljäsosaa johtajista kertoo kiittävänsä potentiaalista uutta työnantajaansa haastattelusta palattuaan joko aina tai vähintäänkin usein. Enemmistö viestii kiitoksensa sähköpostitse, Korn/Ferry International kertoo lehdistötiedotteessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?