Maaorganisaatiosta globaaliin horisonttiin - Työelämä - Ilta-Sanomat

Koneen Juho Malmberg etsii parhaat käytännöt

Entinen Accenturen toimitusjohtaja, nykyinen Kone Oyj:n kehitysjohtaja Juho Malmberg vastaa yhtiön liiketoimintaprosessien kehityksestä ja tietojärjestelmistä. Käytännössä Malmberg pitää huolen, ettei yrityksen toimipisteissä eri puolilla maailma keksitä aina uudestaan ja uudestaan pyörää.

2.6.2006 11:54

– Roolini on löytää parhaat käytännöt ja se keino, jolla käytäntöjä voidaan jakaa tehokkaasti koko yrityksen käyttöön.

Tarkoitus on siis tuoda jossain päin maailmaa hyväksi todettu käytäntö koko konsernin toimintatavaksi.

Ihan tavallisia asioita

Joskus kyse on hyvinkin tavallisesta asiasta. Malmberg poimii esimerkin Italiasta.

– Italian-maayhtiömme oli keksinyt loistavan tavan seurata toimitusten täsmällisyyttä ja asiakastyytyväisyyttä yksinkertaisen kyselyn avulla, jonka asennustiimi tekee asiakkaalle asennuksen päätyttyä.

– Näin saamme jokaisesta toimituksesta tarkan tiedon, menikö toimitus aikataulussa nimenomaan asiakkaan näkökulmasta katsottuna.

Malmberg siirtyi Koneeseen Accenturen Suomen maayhtiön toimitusjohtajan tehtävistä.

Maajohtajasta globaaliin horisonttiin

Accenturella Malmberg oli yritysmielessä yhden maayhtiön vetäjä, sekä vastuussa ulkoistamisliiketoiminnasta Pohjoismaiden tasolla ja katsoi asioita Suomen tai enintään Pohjoismaiden näkökulmasta. Asiat näyttivät yleensä aika samoilta.

– Nyt katson asioita globaalin yhtiön pääkonttorista, ja kirjo on huomattavasti laajempi, Malmberg vertaa.

Keskitetyn tietojärjestelmien hallinnan ja paikallisen jouston välisen tasapainon löytäminen työllistää maailmanlaajuisesti toimivan hissiyhtiön kehitysjohtajaa.

– Paikallisia tarpeita on paljon. Tärkeä asia tietotekniikan näkökulmasta on, mitkä asiat teemme yhteisesti ja missä etsimme lokaalia joustoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?