Mukana 70 yritystä - Työelämä - Ilta-Sanomat

TKK opettaa työn ja perheen yhteensovittamista

Työuupumus ict-alalla on lisääntynyt viime vuosina hälyttävästi. Teknillisen korkeakoulun Koulutuskeskus Dipoli ryhtyy kohentamaan tilannetta projektilla, jossa valmennukseen osallistuu ensi syksyn ja vuoden 2007 aikana 70 ict-alan pk-yritystä.

23.5.2006 13:36

HyVa ICT -projektissa henkilökohtaiseen valmennukseen osallistuu 50 esimiestä ja ryhmätyönohjauksiin 70 työntekijää. Keväällä käynnistynyt ESR-hanke kestää ensi vuoden loppuun asti.

Työuupumuksen seurauksena alan työntekijät hakeutuvat muille toimialoille vähemmän kuormittaviin tehtäviin. Kansantaloudellisesti olisi kuitenkin tärkeää, että alalla toimivien lahjakkaiden ja korkeastikoulutettujen henkilöiden työssä jaksaminen ja motivaatio säilyisi – ja että heidän työhyvinvointinsa lisääntyisi.

Projektipäällikkö Ilari Rantala sanoo projektin tavoitteiden olevan hyvin konkreettisia ja käytännönläheisiä.

Projektin tuloksena ict-alalla työskentelevät saavat tukea oman elämänsä hallintaan sekä työn ja perheen yhteensovittamiseen; oppivat tunnistamaan haitallisen stressin oireet sekä ehkäisemään työuupumusta – ajoissa ja ilman paniikkia. Ict-alalla on perinteisesti siirrytty asiantuntija-asemasta esimiesasemaan – ilman sen kummempaa esimieskoulutusta. - Projektissa juuri heille luodaan uusia valmiuksia toimia entistä ammattimaisemmin myös esimiestehtävissä, Rantala sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?