Liitot selvittävät, rikkooko Elisa lakeja - Työelämä - Ilta-Sanomat

Ammattiliitot: Elisassa tehdään pimeitä ylitöitä

Elisan henkilöstö ei kolmen ammattiliiton tiedotteen mukaan ole tyytyväinen yrityksen johdon hiljattain päättämien yt-neuvottelujen tulokseen. Yhtiö irtisanoi 182 henkilöä Yritysasiakkaat-yksiköstä, vaikka toimihenkilöiden pääluottamusmiehen Juha Kivistön mukaan väki tekee huomattavan paljon ylitöitä ja pimeitä ylitöitä.

25.4.2006 8:05

Toimihenkilöunioni TU, Ylempien Toimihenkilöiden Neuvottelujärjestö YTN ja Sähköliitto suosittavatkin, että henkilöstö pidättäytyy ylityön tekemisestä. Elisan irtisanomisten taustaksi ilmoittamat tehostamistoimenpiteet eivät liittojen mukaan saa perustua jäljelle jäävän henkilöstön ylityömäärän kasvuun.

- Ylitöitä ei voi olla tarvetta tehdä, koska työnantajan mielestä Elisassa on liikaa henkilöstöä, huomauttaa työntekijöiden pääluottamusmies Juha Lujanen.

Elisan luottamusmiesten mielestä työnantaja ei neuvotteluissa pystynyt näyttämään kaikilta osin toteen töiden vähenemistä, laiminlöi henkilöstön uudelleen sijoittamista ja lopetti neuvottelut ennenaikaisesti.

"Yletöntä tuhlaamista"

Toimihenkilöiden varapääluottamusmies Arto Heikkilä näkee irtisanomiset rahan ylettömänä tuhlaamisena, sillä irtisanomispaketin saaneita henkilöitä palkataan entisiin töihinsä alihankintayritysten leivissä.

- Elisa siis maksaa joillekin onnekkaimmille irtisanotuille monen kuukauden ajan kaksinkertaista palkkaa, väittää Heikkilä.

- On selvitettävä liittojen kanssa, rikkooko Elisa yt-lakia ja työsopimuslakia. Jos näin on, teemme asiasta poliisille tutkintapyynnön, lisää ylempien toimihenkilöiden pääluottamusmies Matti Ollila.

TU:n, YTN:n ja Sähköliiton hallinnoissa käsitellään Elisan henkilöstön tilannetta lähipäivinä ja päätetään mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?