Sukupolvi Y sitoutuu joustaviin työnantajiin

Julkaistu:

Työntekijöiden nuorin vuosikerta, sukupolvi Y, haluaa hyvän työn ja antoisan uran. Tähän ei kuitenkaan tähdätä muun elämän kustannuksella. Työnantajilta odotetaan uudenlaista joustavuutta, uskovat kansainvälisen kyselytutkimuksen osallistujat.
Nuorimmat työntekijät, niin sanotun sukupolvi Y:n edustajat, vaativat työantajilta uudenlaista suhtautumista, viestii henkilöstöhallinnon osaajille ja finanssiammattilaisille suunnattu kansainvälinen kyselytutkimus. Kaikkiaan 83 prosenttia siihen vastanneista uskoo, että 1980-luvulla syntyneitä motivoivat työelämässä eri asiat kuin edeltäviä sukupolvia.

Yhdessätoista maassa tehtyyn kyselyyn vastasi yhteensä 1800 henkilöä, joista 36 prosenttia uskoi nuoren sukupolven odottavan työnantajiltaan etenkin joustavia työaikoja. Toiseksi eniten nuorten uskottiin innostuvan työsuorituksiin sidotusta palkasta ja bonuksista. Lähes yhtä moni vastaajista arveli, että nuoret kaipaavat urakehitystään tukevaa koulutusohjelmaa.

Raha ratkaisee sittenkin?

Vaikka kyselyn osallistujat omasta mielestään olivatkin selvillä nuorten odotuksista, niitä ei välttämättä otettu vakavasti.

Kun vastaajilta kysyttiin, mikä todennäköisimmin saisi nuoret jättämään nykyisen työpaikkansa, ajatus elämäntilannetta myötäilevistä työaikajärjestelyistä putosi kärkisijalta sivuseikaksi. Puolet vastaajista oli nyt sitä mieltä, että työpaikan vaihtoon nuoria houkuttelevat ennen muuta esteet urakehityksessä.

Työn vaihdon todennäköisiä syitä jäljitettäessä kaksi viidestä vastaajasta uskoi niin ikään, että huono palkka tai bonukset olisivat lähdön todennäköinen syy. Parempi työn ja muun elämän tasapaino houkuttelisi nuoria toisaalle vain noin joka kymmenennen mielestä.

Kyselytutkimuksen osallistujat työskentelivät Britanniassa, Irlannissa, Ranskassa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa, Tsekin tasavallassa, Italiassa, Luxemburgissa, Australiassa ja Uudessa Seelannissa.
Tutkimuksen teetti Robert Half Finance & Accounting.

Kommentit

    Näytä lisää