Työelämä

SEK & Grey nappasi miehen TeliaSonerasta

Julkaistu:

Vuosi sitten Arto Heimonen, 42, työskenteli teleoperaattori Tele Finlandin toimitusjohtajana ja pohti jonkun kerran uraansa. Mielessä kävi mainosala. Siihen häntä ajoi intohimo markkinointiin ja myyntiin.
Vajaata vuotta myöhemmin mainostoimisto SEK & Greyn toimitusjohtaja Pekka Kivimaa, 40, päätti toteuttaa ajatuksensa koti-isyydestä ja jättää työnsä. SEK & Grey ryhtyi etsimään uutta toimitusjohtajaa.

– Halusimme, että uudella toimitusjohtajalla on vahva asiakasnäkökulma. Hänen piti olla elänyt asiakkaan arkea ja katsonut markkinointia ja myyntiä asiakkaan puolelta, SEK & Greyn hallituksen puheenjohtaja Mirjami Mäkinen kertoo.

– Arton toimintaa ohjaavat tuloksellisuus, mitattavuus ja asiakaskeskeisyys, Mäkinen perustelee valintaa.

Kivimaa jatkaa toimiston palveluksessa kunnes Heimonen on päässyt sisään työhönsä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pitkä kokemus

Heimonen on työskennellyt 15 vuotta markkinoinnin, myynnin ja sähköisen liiketoiminnan johtotehtävissä televiestintä- ja finanssialalla, viimeksi TeliaSoneran omistamassa Tele Finlandissa. Viime vuonna Tele Finland lisäsi vauhdilla osuuttaan konsernin matkapuhelinliittymistä.

– Tele Finland toimii Länsi-Euroopan kilpaillummalla markkinalla. Siitä saa perspektiiviä myös mainostoimistotyöhön, Heimonen kertoo.

Hän kertoo menevänsä uuteen tehtäväänsä intoa ja energiaa täynnä.

– Mainosala on murrosvaiheessa. Yhä enemmän pitää ymmärtää eri toimialojen bisnestä ja strategioita, jotta pystyy luomaan lisäarvoa ja edistämään aidosti liiketoiminnan tuloksellisuutta, Heimonen kertoo.

Kuuluu SEK-ryhmään

SEK & Grey kuuluu markkinointiviestintään erikoistuneeseen SEK-ryhmään, joka uudisti toimintatapansa tammikuussa. Samalla jakelutiemarkkinointia ryhmässä tehnyt G2 Helsinki yhdistettiin SEK & Greyhin, joka palkkasi myös uusia strategiajohtajia.

Kivimaan mukaan toimiston uudistamisprojekti on valmis.

– Myyntikate ja tulos ovat kääntyneet kasvuun, kustannuksia on karsittu, uusia avainhenkilöitä rekrytoitu ja organisaatiorakenne selkiytetty, hän sanoo.

Heimosen mielestä toimiston tavoitteet ovat kunnianhimoisia. Se pyrkii kasvamaan ja kansainvälistymään. Se on ymmärrettävää muun muassa toimiston asiakkaiden valossa. Niitä ovat esimerkiksi Nokia, Valio ja Finnair.

SEK & Greyn lisäksi SEKiin kuuluvat mainostoimisto Grey Pro, asiakassuhdemarkkinointia tekevä Grey Direct & Digital, viestintätoimisto GCI sekä viestintään keskittynyt liikkeenjohdon konsulttitoimisto Perfecto. Sen omistavat Salomaa Yhtiöt ja Grey Global Group.


Kommentit

    Näytä lisää