Verkkopeli kilpailuttaa tiimejä - Työelämä - Ilta-Sanomat

Netistä peliväline työpaikkaliikuntaan

Kohoaako kunto nettiä käyttämällä? Se nähdään, kun Suomen Kuntoliikuntaliitto ry käynnistää verkossa Go30-pelin vauhdittaakseen työpaikkaliikuntaa. Liiton tuoreimman barometrin mukaan noin kaksi viidestä työntekijästä harrastaa liikuntaa säännöllisesti.

6.3.2006 10:31

Työpaikkaliikuntaan on kehitty uusi peliväline. Viikonvaihteen Kunto 06 -messuilla esitelty liikuntapeli Go30 lisää liikettä niveliin internetissä.

- Peliviikkojen kautta omaksutut liikuntatottumukset ja tiimeissä opittu yhteistyö jäävät elämään pelin jälkeen, sillä Go30 herättää huomaamaan, kuinka helposti fyysistä aktiivisuutta voi arjen keskellä lisätä, sanoo toiminnanjohtaja Jorma Savola peliä pyörittävästä Suomen Kuntoliikuntaliitosta.

Etäisesti eurooppalaiseen kampanjaformaattiin perustuvan pelin idea on yksinkertainen: peliä pelataan viisihenkisin joukkuein, ja jokaisesta puolen tunnin liikuntasuorituksesta tiimi saa yhden pisteen. Pelaajat kirjaavat liikuntasuorituksensa Go30-pelin verkkosivuille, ja kun peli päättyy, eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa pääpalkintona unelmaloman. Peli siis motivoi tiimejä kilpailemaan sekä oman että toisten yritysten tiimejä vastaan.

Kansainvälinen hanke

Savolan mukaan Go30-peli on ollut alusta lähtien kansainvälinen hanke. Kuntoliikuntaliitto toi pelin formaatin Suomeen Tanskasta. Täällä verkkokäyttöisen pelin konseptoinnista ja suunnittelusta vastasi Suunnittelutoimisto Tuuletin Oy. Ohjelmointityö puolestaan teetettin Baltiassa.

Kuntoliikuntaliitto arvioi saavansa maksullisen Go30 -pelinsä osanottajiksi ensimmäisen vuoden aikana 100-200 suomalaista työyhteisöä. Ensimmäinen peli starttaa vasta syyskuussa, mutta peliin voi jo ilmoittautua mukaan.

Työpaikkaliikunnan tuki lisääntynyt

Kun Suomen Kuntoliikuntaliitto selvitti työpaikkaliikunnan tilaa liikuntabarometrillaan marraskuussa, jo 85 prosenttia tutkituista työyhteisöistä tuki henkilöstönsä liikuntaharrastusta.

Barometrin mukaan liikuntainvestointi henkilöä kohti oli lisääntynyt lähes 40 prosenttia kahdessa vuodessa. Varsinkin pienissä työyhteisöissä liikuntamäärärahat ovat lisääntyneet.

Tutkimuksensa saatesanoissa Kuntoliikuntaliitto huomauttaa, että rahoituksen lisäys olisi ohjattava oikealla tavalla paitsi liikunnallisesti aktiivisille myös terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville. Tämä on haaste työyhteisöjen johdolle, henkilöstöhallinnolle ja muilla alan toimijoille.

Säännöllisesti liikuntaa harrastavia on edelleen vain noin kaksi viidesosaa tutkittujen työyhteisöjen henkilöstöstä, Kuntoliikuntaliitto raportoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?