Dublin kerää vastavalmistuneita ympäri Eurooppaa - Työelämä - Ilta-Sanomat

Google hakee luovia suomalaismieliä

Googlella on parhaillaankin haussa useita suomalaisvahvistuksia sen Dublinissa sijaitsevaan Euroopan keskukseen. Mutta mitä ihmettä tekee creative maximizer?

1.12.2005 15:14

Oletko kiinnostunut työskentelemään yhdessä maailman innovatiivisimmista nettiyrityksistä?

Vaikka Googlella ei ole Suomessa omaa organisaatiota, sen palveluksessa työskentelee jo tusina suomalaista. Heistä suurin osa on töissä hakukoneyhtiön Euroopan pääkonttorissa Dublinissa, Irlannissa.Googlen Irlannin sivujen alta löytyvät avoimet työpaikat.

Sivuilta selviää, että Dubliniin haetaan muun muassa suomalaista creative maximizeria ja ihmisiä myynti- ja tukitehtäviin.

– Olemme myös aina kiinnostuneita lahjakkaista insinööreistä, kertoo Googlen Dublinin suomalaistiimin vetäjä Joonas Ylimaula.

Googlen työpaikkailmoituksen mukaan esimerkiksi creative maximizerilta odotetaan sujuvaa kynää, nokkelaa sanankäyttöä ja yliopistotutkintoa. Tämä jonkin sortin copywriter luo tekstimainosilmoituksia asiakkaille ja rakentaa kattavia avainsanalistoja.

Ylimaulan työnimike on adwords coordinator.

– Tehtäväni on auttaa suomalaisia mainostajia saamaan mahdollisimman paljon irti AdWords-mainonnastaan.

Ylimaula mainostaa työnpaikkaansa mielenkiintoiseksi ja nopeatahtiseksi.

– Uramahdollisuudet ovat hyvät. Google tunnetaan tietysti myös erinomaisista eduistaan. Täällä on Dublinissa pelihuoneita pingis- ja football-pöytineen, ilmaiset lounaat, hierontatuoleja ja leffailtoja, Ylimaula luettelee.

Googlella on töissä paljon nuoria ja keski-ikä on alle 30. Ylimaula on itse 29-vuotias ekonomi.

– Kasvamme nopeasti Pohjoismaissa ja etsimme jatkuvasti pohjoismaisia kieliä taitavia henkilöitä. Haemme fiksuja, energisiä ja lahjakkaita ihmisiä. Koulutustausta voi olla monenlainen ja sekä vastavalmistuneita että kokeneempia palkataan.

Yahoon Suomenbisnes hiipui

Dublinissa on asunut neljä vuotta myös Janne Tuominiemi, 30. Yli kaksi vuotta ajasta kului Yahoon palveluksessa.

– Olin Yahoolla senior editorina, eräänlaisena mainossuunnittelijana, mies kertoo.

– Työ oli mielenkiintoista, mutta homma ei kuitenkaan lähtenyt kehittymään sillä tavalla kuin halusimme, koska Google on niin dominoiva Suomessa.

Yahoon mainossuunnittelija ansaitsee noin 2500 – 3000 euroa kuukaudessa, Tuominiemi arvioi.

– Vaikka eläminen Dublinissa on vähän kalliimpaa kuin Suomessa, niin kyllä tuolla rahasummalla sinkkuihminen pärjää alhaisten verojen takia.Dublin onkin erityisesti sinkkujen kansoittama kaupunki.

– Se on mielettömän rento ja kosmopoliitti kaupunki. Ja siellä on ehkä maailman parhaat baarit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?